Isteni nyári sütemények, melyeken remekül mutatnak a piros gyümölcsök

TK

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Szinte egész nyáron terem valamilyen piros gyümölcs kertünkben, ha pedig sajnos nem rendelkezünk kerttel, akkor is szinte mindenfélét kínálnak számunkra az üzletek a meleg időszakban, legyen szó akár az eperről, akár a ribizliről. Most két szuper, sütés nélküli receptet mutatunk, amikhez bármikor felhasználhatjátok majd őket!

Sütés nélküli gyümölcsösös joghurtkocka


Hozzávalók


A gyümölcsréteghez


-    20 dkg piros gyümölcs
-    1 teáskanál kardamom
-    2 db lapzselatin
-    5 dkg piros gyümölcs
-    2 evőkanál cukor


A kekszes alaphoz


-    150 gramm digestive keksz
-    2 evőkanál porcukor
-    100 gramm vaj (olvasztott)
-    50 gramm mandulapehelye


A joghurtréteghez


-    500 gramm görög joghurt
-    100 gramm porcukor
-    10 dkg piros gyümölcs
-    1 dl víz
-    1 citromból nyert citromlé
-    10 db lapzselatin
-    2 dl habtejszín


Süteményünk elkészítését a kekszes alappal fogjuk elkezdeni.

hirdetes


Ehhez az alapanyagokat tegyük egy késes aprítóba, majd daráljuk őket össze. Ahogy ezzel végeztünk, válasszunk egy nagyjából 16x16 centiméteres formát, majd egyengessük el a kekszes masszát annak alján. Tegyük alapunkat egy órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.


hirdetes
Amikor már kekszes alapunk a hűtőben pihen, kezdjünk hozzá a joghurtréteg elkészítéséhez.


Ehhez facsarjuk ki a citrom levét, majd annak a felét kezdjük el melegíteni a megfelelő mennyiségű vízzel. Adjuk hozzá a zselatinlapokat, majd folyamatos kevergetés mellett oldjuk fel azokat a citromos-vizes keverékben.


Öntsük a joghurtot egy nagyobb keverőtálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, valamint a citromlének a másik felét. Ezután öntsük hozzá a feloldott zselés folyadékot, majd a porcukrot – dolgozzuk az egészet csomómentesre.


Pakoljuk a kekszes alapra a piros gyümölcseinket – én általában málnát szoktam használni. Ugyanakkor ne aggódjunk, ha nem sikerül őket elrendezni, a folyadék ugyanis mindenképpen fel fogja majd borítani a gyümölcsök elhelyezését. 


Öntsük krémünket a gyümölcsökre, majd amelyik kijönne a massza alól, azt nyomjuk kissé vissza. Csapjuk süteményünket párszor az asztalhoz óvatosan, majd 4 – 6 órára helyezzük vissza azt hűtőnkbe.

 

 

Amennyiben érdekel receptünk folytatása, valamint a másik isteni sütemény is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Május elseje

Május elseje: Ki ne emlékezne a boldog május 1-kre? Anno azonban még nem az volt szokásban,... Tovább

Északi-Középhegység

Északi-Középhegység: Magyarország észak-keleti tájegysége. Része a Börzsöny, a Cserhát,... Tovább

Tovább a lexikonra