hirdetes

Isteni nyári sütemények, melyeken remekül mutatnak a piros gyümölcsök

TK
Gyümölcsös-joghurtos torta

Az ismételt pihenés során fogjunk hozzá az utolsó réteg elkészítéséhez – forraljuk össze gyümölcsünket a kardamommal, illetve a cukorral, majd menjünk át a kapott masszán egy botmixerrel.


Adjuk hozzá a zselatinalapokat – oldjuk fel azokat, majd szitán törjük át az egészet, így megszabadulva az esetleges magoktól.


Öntsük a gyümölcsszószt is süteményünkre, egyengessük el azt rajta, majd helyezzünk még több gyümölcsöt a finomság tetejére. Így is hagyjuk, hogy tálalás előtt legalább egy órát a hidegben pihenjen sütink.


Gyümölcsös-fehércsokoládés sajttorta


Hozzávalók 


A kekszes alaphoz


-    23 darab oreo keksz – megközelítőleg 25 dkg
-    7 dkg vaj (olvasztott)


A krémhez


-    15 dkg fehér csokoládé
-    1 citromból nyert citromhéj
-    50 dkg mascarpone
-    3 dkg porcukor

hirdetes
-    200 ml növényi tejszín
-    1 evőkanál víz
-    1 teáskanál zselatin


A gyümölcspüréhez


-    25 dkg gyümölcs (plusz amennyivel díszíteni szeretnél)
-    8 dkg cukor
-    1 teáskanál citromlé
-    1 teáskanál zselatin
-    2 evőkanál víz


Süteményünk elkészítéséhez először a kekszeket aprítsuk morzsásra egy késes aprító segítségével, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Válasszunk ki egy tortaformát, helyezzük bele az aljába, majd tegyük a hűtőbe.

hirdetes


A krém elkészítéséhez keverjük simára a porcukrot a citromhéjjal, illetve a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval. Ehhez adjuk hozzá a már vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint.


Verjük habbá a tejszínt, majd óvatosan forgassuk össze a krémsajtos résszel.


A gyümölcspüré elkészítéséhez a gyümölcsöt főzzük össze a cukorral, valamint a citromlével, majd alaposan dolgozzuk át a keveréket egy szitán. Duzzasszuk meg a zselatint vízben, majd melegítsük mikróban folyósra – ezután keverjük a gyümölcshöz.


A tortánk összeállításához a krém egyharmadát öntsük a kekszes alapra, simítsuk el rajta jól. Erre kanalazzunk egy keveset a gyümölcspüréből, majd villával keverjük azt cirmosra. Ezután ismét helyezzünk rá egy réteg krémet, majd pürét, majd krémet. A megmaradt gyümölcspürét oszlassuk el az édesség tetején. Amennyiben szeretnénk még pluszba gyümölccsel dekorálni tortánkat, akkor azt is tegyük meg most.


Ezután a tortát tegyük 3 – 4 órára a hűtőbe, de akár egy éjszakát is állni hagyhatjuk.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Klasszikus magyar nóta

Klasszikus magyar nóta: Nemzeti azonosságunk része, ez a mi zenei anyanyelvünk, szervesen... Tovább

Béres József

Béres József: Dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres Csepp megalkotója.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia