Az ismételt pihenés során fogjunk hozzá az utolsó réteg elkészítéséhez – forraljuk össze gyümölcsünket a kardamommal, illetve a cukorral, majd menjünk át a kapott masszán egy botmixerrel.
Adjuk hozzá a zselatinalapokat – oldjuk fel azokat, majd szitán törjük át az egészet, így megszabadulva az esetleges magoktól.
Öntsük a gyümölcsszószt is süteményünkre, egyengessük el azt rajta, majd helyezzünk még több gyümölcsöt a finomság tetejére. Így is hagyjuk, hogy tálalás előtt legalább egy órát a hidegben pihenjen sütink.
Gyümölcsös-fehércsokoládés sajttorta
Hozzávalók
A kekszes alaphoz
- 23 darab oreo keksz – megközelítőleg 25 dkg
- 7 dkg vaj (olvasztott)
A krémhez
- 15 dkg fehér csokoládé
- 1 citromból nyert citromhéj
- 50 dkg mascarpone
- 3 dkg porcukor
- 1 evőkanál víz
- 1 teáskanál zselatin
A gyümölcspüréhez
- 25 dkg gyümölcs (plusz amennyivel díszíteni szeretnél)
- 8 dkg cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál zselatin
- 2 evőkanál víz
Süteményünk elkészítéséhez először a kekszeket aprítsuk morzsásra egy késes aprító segítségével, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Válasszunk ki egy tortaformát, helyezzük bele az aljába, majd tegyük a hűtőbe.
A krém elkészítéséhez keverjük simára a porcukrot a citromhéjjal, illetve a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval. Ehhez adjuk hozzá a már vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint.
Verjük habbá a tejszínt, majd óvatosan forgassuk össze a krémsajtos résszel.
A gyümölcspüré elkészítéséhez a gyümölcsöt főzzük össze a cukorral, valamint a citromlével, majd alaposan dolgozzuk át a keveréket egy szitán. Duzzasszuk meg a zselatint vízben, majd melegítsük mikróban folyósra – ezután keverjük a gyümölcshöz.
A tortánk összeállításához a krém egyharmadát öntsük a kekszes alapra, simítsuk el rajta jól. Erre kanalazzunk egy keveset a gyümölcspüréből, majd villával keverjük azt cirmosra. Ezután ismét helyezzünk rá egy réteg krémet, majd pürét, majd krémet. A megmaradt gyümölcspürét oszlassuk el az édesség tetején. Amennyiben szeretnénk még pluszba gyümölccsel dekorálni tortánkat, akkor azt is tegyük meg most.
Ezután a tortát tegyük 3 – 4 órára a hűtőbe, de akár egy éjszakát is állni hagyhatjuk.