Isteni, egyszerű őszi sütemények a reggeli kávé mellé

TK

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A kávét mindenki szereti – mit szólnál ugyanakkor ahhoz, ha a reggeli csészéd vagy bögréd mellé isteni édességet is tudnál fogyasztani? Mostani cikkünkben ismerd meg Te is ezeket az egyszerű, de annál finomabb őszies süteményeket, hogy már reggel jól induljon a napod!

Egyszerű banános kuglóf


Hozzávalók (10 adag)


-    12 dkg margarin, plusz egy kevés a forma kikenéséhez
-    5 darab tojás
-    24 dkg kristálycukor
-    30 dkg banán (héj nélkül)
-    1 dl tej
-    1 csomag sütőpor
-    csipet só
-    40 dkg finomliszt


A kuglóf elkészítéséhez először érdemes a már puha margarint a cukor felével habosra keverni, a tojásokat szétválasztani.

Közülük egyenként a tojások sárgáját dolgozzuk egyesével a habos keverékünkbe. Ezután öntsük bele a tejet, majd a már előzetesen összeturmixolt banánt is adjuk a keverékhez.


A tojásfehérjéket verjük a maradék cukorral keményre, majd lazán fordítsuk azokat is masszánkhoz. Keverjük el a sót a liszttel és a sütőporral, majd könnyedén keverjük a banános tésztához.

hirdetes


Kenjünk ki egy kuglófformát egy kevés margarinnal, majd lisztezzük azt be, végezetül pedig töltsük bele a banános tésztát.
Sütőben, 150 fokon, kis lánggal nagyjából 1 óra 30 perc alatt süssük késre édességünket. Még forrón borítsuk egy tálcára, majd hagyjuk kihűlni.


Gesztenyeszív és gesztenyegolyó


Hozzávalók:


-    50 dkg gesztenyemassza
-    5 cl rum
-    6 dkg vaj
-    1 tojássárgája
-    10 dkg tortabevonó csokoládé


A díszítéshez


-    grillázs
-    tortadara
-    egyéb ehető díszítő elemek, ízlés szerint

hirdetes


Süteményünk elkészítéséhez először a szobahőmérsékletű vajat dolgozzuk össze a gesztenyepürével, majd keverjük hozzá a tojássárgáját is – dolgozzuk össze őket megfelelően. Időközben érdemes a rumot is hozzáadni. Amikor már megfelelően összeállt masszánk, akkor vajazott alufólia lapon nyújtsuk fél ujjnyi vastagságúra, majd hűtsük le édességünket, így elérve, hogy könnyebben dolgozzunk majd vele.


Szaggassunk ki a masszából szív alakú süteményeket, majd a maradékból formáljunk golyókat.
 

 

Amennyiben érdekel cikkünk és receptünk folytatása, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Az országalma

Az országalma: az országalma az uralkodói hatalmi jelképek egyike. Természetesen a magyar... Tovább

1989. október 23.

1989. október 23.: Október 23 nem csak a Forradalom és Szabadságharc kirobbanásának napja,... Tovább

Tovább a lexikonra