A szíveket nagyjából negyedóra alatt hagyjuk, hogy kiszikkadjanak, majd az olvasztott csokival vonjuk be – félig vagy teljesen, ízlés szerint. Minyonpapírra fektetve tálaljuk süteményünket.
Körtés-kókuszos kevert sütemény
Hozzávalók
- 15 dkg cukor
- 4 darab tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 3 darab körte
- porcukor ízlés szerint
- mandulaforgács ízlés szerint
Kevert süteményünk elkészítéséhez először a tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, a tejjel, valamint az olajjal. Ezután a lisztet dolgozzuk össze a kókuszreszelékkel, a sütőporral, illetve a sóval – apránként forgassuk hozzá a tojásos elegyhez. Az eredmény egy sűrű tészta lesz.
Mossuk meg a körtéket, ezután pedig hámozzuk azokat meg. Felezzük meg a gyümölcsöket hosszában, majd vágjuk le végüket. Magházukat óvatosan távolítsuk el, késsel vágjuk azokat ki.
Nyomkodjuk bele a felezett körtéket a tésztába, majd 180 fokon, előmelegített sütőben 30 – 35 perc alatt süssük őket készre. Még a tepsiben hagyjuk, hogy langyosra hűljön édességünk.
A teljes kihűlést követően szeleteljük fel sütinket, porcukorral, illetve mandulaforgáccsal hintsük őket meg.
Mogyoróvajas sajttorta egyszerűen
Hozzávalók (6 adag)
Az alaphoz
- 20 dkg zabkeksz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 15 dkg mogyoróvaj
A töltelékhez
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 darab narancs reszelt héja
A tetejére
- 17,5 dkg tejföl
- 2 evőkanál porcukor
- földimogyoró
Késes aprítóban aprítsuk morzsásra a kekszet, majd keverjük össze az olvasztott vajjal és a mogyoróvajjal – dolgozzuk őket össze jól. Helyezzük a masszát egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, majd 170 fokon süssük nagyjából 5 percig.
Készítsük el a tölteléket – keverjük össze a mascarponét, a porcukrot, a vaníliát, valamint a narancs már lereszelt héját. Dolgozzuk őket simára, majd öntsük a kekszes alapra, s süssük édességünket 150 fokon nagyjából 45 percig.
Keverjük el a tejfölt a porcukorral, majd öntsük rá a töltelékre és tegyük vissza a sütőbe még 10 percre.
Hagyjuk teljesen kihűlni a tortaformát, majd tálaláskor díszítsük édességünket durvára vágott mogyoróval.