Tudom, a palacsintát nem lehet csak úgy megunni… Viszont rengeteg alternatívája ismert, melyeket a legegyszerűbb módon elkészíthetünk, akár negyedóra alatt! Ezek alapja lehet akár frissen termesztett, vagy esetleg vásárolt zöldség, vagy a legfinomabb gyümölcsök, melyeket még magában is imádunk. Nézzünk tehát három kevésbé ismert palacsinta receptet – újra gondolva!
Banánpalacsinta
Hozzávalók (4 adag)
- 1 db nagyobb banán
- 1 csipet sütőpor
- 2 db tojás
- 1 teáskanál olaj
- 1-2 csepp vaníliakivonat ízlés szerint
Törjük össze a banánt villával annyira, hogy püréssé váljon. Verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a sütőport és a vaníliakivonatot. Keverjük őket a banános péphez.
Forrósítsunk fel közepes hőmérsékleten egy palacsintasütőt, majd kenjük ki az olaj felével. Kanalazzuk a palacsinta tésztánkat a palacsintasütőbe, majd 1 – 2 percig süssük mindkét oldalát. Vigyázzunk vele, hiszen nagyon könnyen odaéghet.
Amint mindet kisütöttük, tálaljuk őket banánkarikákkal, vagy ízlés szerint szezonális gyümölcsökkel, tejszínhabbal, vaníliáscukorral – minddel isteni finom lesz a végeredmény.
Répás palacsinta friss krémsajttal
Hozzávalók (4 adag)
- 45 dkg sárgarépa
- 15 dkg liszt
- 2,5 dkg dió
- 2 teáskanál sütőpor
- őröl fahéj, őrölt gyömbér ízlés szerint
- 1 db tojás
- 25 dl tej
- 4 evőkanál barna cukor
- 4 evőkanál vaj
- 17,5 dkg tejszínes krémsajt
- 5 dkg porcukor
A répát tisztítsuk, majd reszeljük meg. A diót aprítsuk fel, keverjük össze a liszttel, egy nagyjából 1 evőkanálnyi fahéjjal, sóval, és 1 csipet gyömbérrel. A tojást keverjük habosra a barna cukorral és a tejjel. Adjuk hozzá a répát, majd forgassuk a lisztes keverékbe. Nagyjából 30 percig pihentessük a tésztát.
Egy tálba tegyük bele a porcukrot a krémsajttal, majd keverjük habosra. Kevés olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, palacsintasütőben, majd merjünk bele három apró adagot a tésztából. Mindkét oldalt süssük aranybarnára.
Rétegezzük egymásra a kisütött palacsintákat és a krémsajtot. Tálaláshoz használjunk friss gyümölcsöket díszítésnek.