Pofonegyszerű, mégis isteni palacsinta alternatívák - recepttel

TK

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Tudom, a palacsintát nem lehet csak úgy megunni… Viszont rengeteg alternatívája ismert, melyeket a legegyszerűbb módon elkészíthetünk, akár negyedóra alatt! Ezek alapja lehet akár frissen termesztett, vagy esetleg vásárolt zöldség, vagy a legfinomabb gyümölcsök, melyeket még magában is imádunk. Nézzünk tehát három kevésbé ismert palacsinta receptet – újra gondolva!

Banánpalacsinta


Hozzávalók (4 adag)


-    1 db nagyobb banán
-    1 csipet sütőpor
-    2 db tojás
-    1 teáskanál olaj
-    1-2 csepp vaníliakivonat ízlés szerint


Törjük össze a banánt villával annyira, hogy püréssé váljon. Verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a sütőport és a vaníliakivonatot. Keverjük őket a banános péphez. 


Forrósítsunk fel közepes hőmérsékleten egy palacsintasütőt, majd kenjük ki az olaj felével. Kanalazzuk a palacsinta tésztánkat a palacsintasütőbe, majd 1 – 2 percig süssük mindkét oldalát. Vigyázzunk vele, hiszen nagyon könnyen odaéghet. 


Amint mindet kisütöttük, tálaljuk őket banánkarikákkal, vagy ízlés szerint szezonális gyümölcsökkel, tejszínhabbal, vaníliáscukorral – minddel isteni finom lesz a végeredmény.

hirdetes


Répás palacsinta friss krémsajttal


Hozzávalók (4 adag)


-    45 dkg sárgarépa
-    15 dkg liszt
-    2,5 dkg dió
-    2 teáskanál sütőpor
-    őröl fahéj, őrölt gyömbér ízlés szerint
-    1 db tojás
-    25 dl tej
-    4 evőkanál barna cukor
-    4 evőkanál vaj
-    17,5 dkg tejszínes krémsajt
-    5 dkg porcukor


A répát tisztítsuk, majd reszeljük meg. A diót aprítsuk fel, keverjük össze a liszttel, egy nagyjából 1 evőkanálnyi fahéjjal, sóval, és 1 csipet gyömbérrel. A tojást keverjük habosra a barna cukorral és a tejjel. Adjuk hozzá a répát, majd forgassuk a lisztes keverékbe. Nagyjából 30 percig pihentessük a tésztát.

hirdetes


Egy tálba tegyük bele a porcukrot a krémsajttal, majd keverjük habosra. Kevés olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, palacsintasütőben, majd merjünk bele három apró adagot a tésztából. Mindkét oldalt süssük aranybarnára.


Rétegezzük egymásra a kisütött palacsintákat és a krémsajtot. Tálaláshoz használjunk friss gyümölcsöket díszítésnek.

 

Amennyiben a harmadik recept is érdekel, lapozz.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Polányi János

Polányi János: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1986-ben kapta meg a kémia szakterületén az... Tovább

Feszty-körkép

Feszty-körkép: A Feszty-körkép (A magyarok bejövetele) Feszty Árpád festőművész... Tovább

Tovább a lexikonra