Almás palacsinta
Hozzávalók (3 adag)
- 3 db alma
- 15 fehérliszt
- 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 dl tej
- 2,5 dl ásványvíz
- 1 teáskanál cukor
- 2 db tojás
- porcukor ízlés szerint
- 1 citrom lereszelt héja
- 3 csepp folyékony édesítő
Hámozzuk meg az almákat, majd reszeljük őket le. A tojásokból, lisztből, tejből, egy kis sóval palacsintatésztát készítünk. Ebbe keverjük bele a lereszelt almát, a citromhéjat, illetve az édesítőt. Adjunk hozzá egy teáskanál cukrot, amennyiben szeretnénk.
Ne a legmagasabb hőfokon süssük palacsintánkat, mert hamar le fog égni. Nagyjából 1 – 2 perc alatt egyet ki lehet sütni.
Fogyasszuk őket fahéjjal, cukorral vagy gyümölcsökkel.