Szuper, színes – ízletes fogások a hétvégére – mutatom, mit főzz!

TK

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Nyáron, amennyiben konyhánkban szeretnénk ügyködni, érdemes túllátnunk a lángoson, valamint a főtt kukoricán – ezeken kívül is isteni színes-illatos ételeket készíthetünk, ráadásul rendkívül egyszerűen! Ismerd meg Te is ezeket a frissítő, üde recepteket, hogy nyáron is isteni ételeket fogyassz!

1.    Zöldfűszeres töltött karalábé


Hozzávalók (4 adag)


-    50 dkg bárányhús
-    4 közepes db karalábé
-    1 db közepes vöröshagyma
-    10 dkg rizs
-    3 evőkanál olívaolaj
-    6 dl alaplé vagy víz
-    230 gramm tejföl
-    15 dkg egres
-    só, bors ízlés szerint
-    citromfű ízlés szerint
-    zöldfűszerek (petrezselyem, tárkony, kapor, lestyán, snidling) ízlés szerint


Amennyiben szeretnéd elkészíteni ezt az ételt, először érdemes befűszerezned a húst – amivel kapcsolatban, ha nem szeretnél báránnyal dolgozni, lehet akár az marha is, esetleg ezeket vegyesen is használhatod. Elsősorban fűszerek kapcsán sóra, borsra, hagymára gondolok – bárány esetén pedig ezeket még vegyítheted citromfűvel vagy mentával. Keverjük össze husinkat a rizzsel, majd tegyük őket félre.

hirdetes


Vágjuk le a karalábék alját, úgy, hogy azok képesek legyenek megállni a deszkán, majd kanyarintsuk le tetejüket is, készítsünk közepükbe mélyedéseket. Váltsunk ezután kiskanálra, majd kaparjuk ki a zöldségek belsejét úgy, hogy az oldalai megközelítőleg fél centiméteresek maradjanak.


Ebbe töltsük bele a húsos – rizses keverékünket, az imént kivájt zöldségeket pedig tegyük félre.


Aprítsuk fel a hagymát, majd egy serpenyőben vagy edényben kevés olajon dinszteljük őket meg. Ahogy pirultak már 5 – 6 percet, adjuk hozzájuk a karalábékat, majd főzzük tovább őket még pár percig.


Tegyük bele a megtöltött karalábékat is, majd öntsük fel az egészet annyi vízzel vagy alaplével, hogy az félig ellepje zöldségeinket. Tegyünk rájuk egy fedőt, majd így pároljuk őket 20 – 25 percig.

hirdetes


Aprítsuk fel párolás közben a zöldfűszereket, majd keverjünk hozzájuk tejfölt – ahogy végeztünk, egy turmixgép segítségével dolgozzuk őket össze jól.


Amikor megpuhultak a karalábék, valamint a hús is megfőtt, vegyük ki a zöldségeket s turmixoljuk össze őket a főzővízzel. Ebbe folyassuk bele folyamatos keverés mellett a fűszeres tejfölünket, majd tegyük vissza a karalábékat – szórjuk bele az egreseket. Megközelítőleg 5 – 6 perc alatt melegítsük őket össze, viszont figyeljünk oda, hogy eközben ne forrjanak fel. Akkor lesz kész ételünk, ha az egres is már megpuhult, de még nem főtt szét – ekkor már tálalhatjuk is!

 

Amennyiben érdekel másik receptünk is, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Fehér gólya

Fehér gólya: A fehér gólya a gólyaalakúak rendjébe, ezen belül a gólyafélék családjába... Tovább

Szamos Marcipán Kiállítás

Szamos Marcipán Kiállítás és Látványműhely Szentendre: A magyarországi édesipar... Tovább

Tovább a lexikonra