hirdetes

Szuper, színes – ízletes fogások a hétvégére – mutatom, mit főzz!

TK
Színes receptek

2.    Cukkinis nokedli olasz paradicsomszósszal


Hozzávalók (4 adag)


A nokedlihez


-    1 közepes db cukkini
-    1 db tojás
-    1 dl víz (amennyit képes felvenni)
-    400 gramm finomliszt
-    1 teáskanál só


Szószhoz és tálaláshoz


-    400 gramm konzerv paradicsom (lehetőleg darabod)
-    3 evőkanál olívaolaj
-    1 nagyobb db vöröshagyma
-    1 gerezd fokhagyma
-    2 darab nagyobb paradicsom
-    1 teáskanál oregánó
-    1 marék bazsalikom
-    só, bors ízlés szerint
-    5 gramm parmezán sajt a tálaláshoz
-    8 levél bazsalikom a tálaláshoz


Ételünk elkészítését a nokedlivel fogjuk kezdeni. Ehhez a cukkinit egy kisebb lyukú reszelőn reszeljük át egy nagyobb tálba, majd jól sózzuk be, hagyjuk egy darabig állni, hogy levet eresszen. Nagyjából 10 perc után ki tudjuk zöldségünket facsarni – ezt a levet tegyük félre, ugyanis példának okáért krémlevesbe majd jól fog jönni, de akár más szószba is hasznunkra válhat.

hirdetes


A kifacsart cukkinit keverjük el a liszttel, sóval, majd adjuk hozzá a tojást – dolgozzuk össze a hozzávalókat jól.


Forraljuk sós vizet, majd kisebb adagokban szaggassuk bele egy nagyobb kanál segítségével a cukkinis galuskát. Ezt, ahogy elkészül, érdemes rögtön a szószra helyezni.


A szószhoz kockázzuk fel a vöröshagymát, majd olívaolajon pároljuk azt meg – erre, amikor már megpuhult hagymánk, törjük rá a fokhagymagerezdet.

hirdetes


Helyezzük rá a felvágott paradicsomokat, majd tépkedjünk rá bazsalikomleveleket. Ízesítsük a különböző fűszerekkel – adjunk hozzá sót, borsot, oregánót. Ezután öntsük hozzá a konzerv paradicsomot, majd rottyantsuk össze szószunkat. Hagyjuk, hogy a paradicsom és a hagyma megfőjön, de ne várjuk meg még szétfőnek.


Egy-két helyen forgassuk át szószunkat botmixerrel, de ne pürésítsük össze teljesen, maradjon darabos.


Tálalásnál először minden tányérra helyezzünk a szószból, majd erre tegyük rá a galuskákat – tetejükre reszeljünk egy kisebb mennyiségű parmezánt, majd tépjünk rá néhány levél bazsalikomot. Utóbbit elsősorban csak díszítés gyanánt, majd már fogyaszthatjuk is isteni, színes ételünket.

Neked melyik receptünk tetszett jobban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Harry Houduni

Harry Houduni: Harry Houdini Weisz Erik  néven született 1874-ben, Budapesten. A világ egyik... Tovább

Tisza-tó

Az ország harmadik legnagyobb tava. Nem annyira mély, sok helyen lápos. Nagy része a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia