5 szuperegyszerű szörp a hét minden napjára

TK, ZH

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Hogyan lehet a legjobban kiélvezni a májusi jó időt? Egy szuper, házi hűsítő ital társaságában! Amennyiben szereted a házi készítésű szörpöket, ezeket a recepteket is érdemes lesz megismerned, hiszen nem csak beváltak, egyszerűek, de isteni finomak is!

Gyömbéres citromszörp


Hozzávalók (6 adag)


-    250 g cukor
-    2 db citrom (reszelt héja, valamint leve)
-    180 g gyömbér (frissen reszelt)
-    375 ml víz


Citromos gyömbérszörpünk elkészítéséhez először forraljuk fel a megfelelő mennyiségű vizet, majd tegyük bele a cukrot, gyömbért, valamint a citromok frissen reszelt héját.


Főzzük össze a hozzávalókat nagyjából negyedóra alatt – érdemes közben megkevernünk egyszer-kétszer szörpünk alapját.


15 perc után vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a két citrom levél is. Szűrjük át finom főzetünket, majd nyomkodjuk ki amennyire csak tudjuk a sűrűjében maradt levet.


Várjuk meg még teljesen kihűl, utána töltsük üvegekbe. Nagyjából fél liter szörp fog elkészülne. Érdemes az üvegeket hűtőben tartani, hogy ne romoljon meg italunk.

hirdetes


Orgonaszörp


Hozzávalók:


-    2 liter víz
-    2 – 3 cirom leve vagy 1,5 kávéskanál citromsav
-    75 dkg cukor vagy méz
-    3 szép nagy orgona virágzat
-    pici nátrium-benzoát
-    1 – 2 citromkarika


Elkészítéséhez nagyjából fél kiló cukrot tegyünk egy fazékba, majd nem túl magas hőfokon, állandó kevergetés mellett kezdjük el azt karamellizálni. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda, valamint addig folytassuk ezt a folyamatot, amíg a cukor aranysárga színt nem kap.


Ezután öntsük fel a megfelelő mennyiségű vízzel, valamint a megmaradt cukorral. Hagyjuk kicsit hűlni, illetve fokozottan figyeljünk oda a víz öntésekor felcsapódó forró gőzre.

hirdetes


Míg hűl cukros főzetünk, kezdjük le leszedni a kis lila virágokat az orgonaágakról, a zöld szárrészeket pedig dobjuk el, arra nem lesz szükségünk.


Adjuk hozzá a cukros vízhez az orgona szirmokat, a citromlevet, citromkarikákat, majd keverjük jól át szörpünket. Ahogy végeztünk, tegyük azt hűvös helyre – hagyjuk ott 2 – 3 napig állni, viszont naponta többször keverjük át szörpünket.


A harmadik napon szűrjük át, adjunk hozzá egy pici tartósítószert, majd hűtőben tároljuk frissítőnket. 

 

Amennyiben további szuper szörp receptjeink is érdekelnek, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Béke-barlang

Béke-barlang:  1952-ben tárták fel hazánk harmadik leghosszabb barlangját, amely 7193... Tovább

Rövidszőrű magyar vizsla

Rövidszőrű magyar vizsla: a 9 tradícionális magyar kutyafajta egyike. A rövidszőrű magyar... Tovább

Tovább a lexikonra