A legjobb tavaszi-nyári gasztronómiai fesztiválok Magyarországon

LK

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Te is imádod a magyar ételeket? Szeretsz újdonságokat kóstolni? Akkor mindenképpen meg kell ismerned a legjobb tavaszi gasztronómiai fesztiválokat, ahol mindenkinek ott a helye, aki imádja a magyar konyhát! 

A magyarokról elmondhatjuk, hogy imádnak enni. Szeretjük az ízeket, a hagyományos ételeket, és számtalan olyan nemzeti étellel rendelkezünk, amiért megéri a külföldieknek is kis hazánkba látogatni. A leghíresebb magyar nemzeti ételek közé tartozik például a gulyás, a halászlé, a lángos, a pörkölt, sőt, még a kürtőskalács is.

A magyar gasztronómia az évek során elég nagy fejlődésen esett át. A gulyáson, a pörköltön és egyéb híres nemzeti ételünkön kívül egyre inkább szeretünk olyan magyar ételeket fogyasztani, melyeken már a modern konyhai hatásai érezhetőek. A gasztronómia terén nem voltunk a korábbi időkben túlságosan népszerűek más országokhoz képest, manapság azonban több Michelin csillagos étteremmel is büszkélkedhet Magyarország.

Ha azonban valami finomat, és különlegeset ennél, nem kell a fővárosig utaznod, hiszen végre elérkezett a tavaszi időszak, amivel együtt jár a gasztronómiai fesztiválok megrendezési kis hazánkban.

Tavaszi Etyeki Piknik 

Az Etyeki Piknik évente több alkalommal is megrendezésre kerül, a program pedig minden korosztály körében igen népszerű. A különleges borok, sajtok és egyéb finomságok szerelmeseinek ajánljuk ezt az eseményt, a Gazstrosétányon. 

hirdetes

Időpont: 2018. április 14-15.

Cím: 2091 Etyek, Gasztrosétány

További információk: További információk az esemény Facebook oldalán

I. Gömöri Kolbászfesztivál 

Első alkalommal kerül megrendezésre a Gömöri Kolbászfesztivál! A fesztiválon a kolbászkészítés fortélyait leshetik el az érkelődők, valamint a teljesen disznótoros hagyományokkal is megismerkedhetnek a részvevők. Ezen kívül további színes programok és sztárfellépők is várják a vendégeket.

Időpont: 2018. április 14-15. 

Cím: Kazincbarcika

További információk: A programok alakulását az érdeklődők itt kísérhetik figyelemmel!

Csokoládé és Édesség Fesztivál

Első alkalommal kerül megrendezésre a Csokoládé és Édesség Fesztivál Tatán! Ha imádod a különleges csokoládékat, édességeket, akkor itt a helyed! A finom kézműves csokoládék mellett izgalmas programok várják az érdeklődőket, melyek között a csokievő verseny is szerepel! A szervezők a gyerekek számára is tartogatnak szuper programot, de a zenekedvelők is jól fogják érezni magukat az eseményen.

Időpont: 2018. március 17-18.

Cím: 2500 Tata, Sportcsarnok

További információk: További információk az esemény Facebook oldalán

hirdetes

VII. Székesfehérvári Toros Pálinkafesztivál

Idén hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Toros Pálinkafesztivál Székesfehérvár központi részén. Az eseményen hazai húsipari kistermelők, pálinkafőzdék, valamint kézműves gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket. A finom ételek és italok mellett színes programokkal várják a szervezők a vendégeket.

Időpont

Cím: 8000 Székesfehérvár Palotai út 1.

További információk: Az esemény oldalán, itt

Dunamenti Halfesztivál

A halászlé egy igazi nemzeti ételnek számít, a legtöbb magyar egyszerűen imádja. Ha te is rajongsz a halászléért, akkor mindenképp látogass el idén a II. Dunamenti Halfesztiválra! Az esemény központjában a Duna menti halételek, valamint a Mohácsi halászlé állnak. Az érdeklődőket a finom ételek mellett kulturális műsor, és sztárfellépők is várják! A rendezvény ingyenes!

Időpont: 2018.07.21. 

Cím: 7700 Mohács, Szabadság utca 11. 

További információk: Az esemény részletes programja ide kattintva érhető el. 


Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia Hírek Kirándulás Magyarság Utazás

Szótár

A téliszalámi

A téliszalámi. Hungarikum. Az igazi téliszalámi Pick Márk által a XIX. század végén... Tovább

Rippl-Rónai József

Rippl-Rónai József: Rippl-Rónai József magyar festő- és grafikusművész, a 19. század egyik... Tovább

Tovább a lexikonra