A tökéletes tészta: erre a 10 dologra érdemes odafigyelned tésztafőzés közben!

TK

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A tésztaételek mindig is nagy népszerűségnek örvendtek. De népszerűsége végett ez a téma az egyik legmegosztóbb a főzés tudományában. Szinte mindenkinek más elképzelése van arról, hogy hogyan kell tésztát főzni.

Ha te is szeretnéd kikísérletezni a tésztafőzés tudományát, most nézzük sorban, mely a 10 dolog, amikre érdemes odafigyelnünk a tökéletes tésztaételek érdekében.

1.    Érdemes olajat tenni a főzővízbe?


Sokan azért tesznek a tészta főzővízébe olajat, hogy az ne ragadjon össze a főzés során. De gondoljunk csak bele, míg tésztánk elkészül, az ahhoz öntött olajunk kárba vész, pedig akár a szószunkat is gazdagíthatná. Viszont, ha nem adunk hozzá olajat, hogyan nem fog összeragadni ételünk? Kavargassuk főzés közben!


2.    Spagetti tészta egyben vagy széttörve?

Amennyiben tiszteled a tésztát, nem is kérdés: széttörni a hosszabb száraztésztákat szentségtörés! A tésztaformáknak lelke van, ezt bármelyik olasz meg tudná nekünk erősíteni. Amennyiben mindenképpen szét szeretnéd törni őket, inkább válassz egy másik, kisebb darabot. Az egész spagetti tésztát sem nehéz kifőzni – hogyha kisebb lábasunk, akkor türelem, ugyanis amint elkezd főni, szépen bele lehet majd keverni a főzővízbe.

hirdetes

 


3.    Tészta leszűrése, átmosása


Miért is? Gondolj bele, hogy mennyiféleképpen fel tudod használni a tészta vízét, akár a szószhoz is. Amennyiben tésztánkat leszűrjük, akkor az értékes keményítős víz kárba megy, arról nem is beszélve, hogy ha lemossuk, tésztánk is elveszti ragacsos külsejét, amire a szósz tapadhatna. 


4.    Szósz vs. üres tésztahegy

hirdetes


Már beszéltük, hogy az olaj és a víz nincsenek jóban egymással, de mi a helyzet a szósszal és a tésztával? Ők már annál inkább! Éppen ezért is igyekezzük ezt a kettőt még a konyhában összedolgozni főzés során, hiszen akkor lesz ételünk a legfinomabb, illetve az arányok is megfelelőek lesznek majd tálaláskor. Arról nem is beszélve, hogy vicces látványt nyújthat, ahogy az üres tésztahegy tetején csücsül nagyjából két evőkanálnyi szósz.

 

 

Amennyiben érdekelnek további hasznos tanácsaink, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Ételek Gasztronómia

Szótár

Rippl-Rónai József

Rippl-Rónai József: Rippl-Rónai József magyar festő- és grafikusművész, a 19. század egyik... Tovább

Korondi kerámiák

Korondi kerámiák: Székelyudvarhelytől 26 km-re, a Korond-patak völgyében található Korond... Tovább

Tovább a lexikonra