Hát ez is elkövetkezett! A nyárnak vége és újra itt az iskolakezdés, vele együtt pedig a szülők állandó problémája is, hogy mit csomagoljunk uzsonnára a gyerekeknek. Bizony az unalmas parizeles szendvicsen túl és az egyébként sem túl egészséges kakaóscsiga mellett számos kreatív és egészséges uzsonnaötlettel rukkolhatunk elő napról-napra a gyerekeknek, amit minden bizonnyal imádni fognak!
Uzsonna ötletek iskolakezdésre
Bizony a nyárnak vége és akármilyen nehéznek is tűnik, ideje visszarázódni az iskolai menetrendbe. Sok szülő számára nagy fejfájást okoz mindig kitalálni, hogy mit vigyen a gyerek uzsonnára, mert vagy hamar megunja vagy nem szereti, ezért a legtöbben letudják az uzsonnáztatást egy egyszerű péksütivel. De biztos elegendő ez a gyermekünk számára? Most mutatunk nektek pár ötletet, amit biztosan imádni fognak a gyerekek, nem fogják egykönnyen megunni se és még egészségesebbek is!
Nem kerül sok fáradtságba elkészíteni őket és a gyerekek arca is örömmel tölt majd el minket, mikor meglátják a különleges ebédet az uzsisdobozban.
1. Zöldséges muffin
Melyik gyerek ne imádná a muffinokat? Így aztán tényleg jó választás lehet a jól ismert és kedvelt formába belecsempészni egy kis egészséges dolgot. A zöldségek teli vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amikre a gyerekek szervezetének is mindennap szüksége van. Ezzel a recepttel pedig nem kergeted ki őket a világból a zöldség hallatán!
Hozzávalók 12 darab muffinhoz:
• 2 teáskanál olívaolaj
• 80 gramm apróra vágott brokkoli
• 65 gramm apróra vágott sárgarépa
• 60 gramm apróra vágott kaliforniai paprika
• 1 teáskanál oregánó
• fél teáskanál fokhagyma-granulátum
• 115 gramm görög joghurt
• 120 milliliter tej
• 2 tojás
• 60 milliliter olívaolaj + egy kevés a zöldségek lepirításához
• 245 gramm teljes kiőrlésű liszt
• 1 teáskanál sütőpor
• fél teáskanál szódabikarbóna
A zöldséges muffin elkészítése:
Egy serpenyőben pirítsuk le a zöldségeket, majd adjuk hozzá a fűszereket, keverjük össze és tegyük félre pihenni. Vegyünk elő egy tálat, a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát keverjük össze, egy másik tálban pedig keverjük el a folyékony hozzávalókat, a joghurtot, a tejet, a tojást, és az olajat, majd adjuk hozzá a zöldségeket és a két tál tartalmát öntsük össze és keverjük el. Vegyük elő a muffinformát, ne felejtsük el a muffinpapírokat, majd egyenletesen összük el a formában a tésztát. Ezután mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha fagyasztóba tesszük akár 3 hónapig is eláll, de egyébként lezárt edényben 2-4 napig is friss marad.
Kattints a következő oldalra, ha kíváncsi vagy milyen finomságokat készíthetsz még el egyszerűen uzsonnára!