Könnyed ebédre vágytok, most valahogy nem kívánjátok a húst, de azért kellene valami finomság a köret mellé, ami helyettesíti? Mutatunk rögtön 5 zöldségfasírtot is, ami van annyira finom, mint a hagyományos, ráadásul nagyon egészséges is.
Sajtos brokkolifasírt recept
Hozzávalók a sajtos brokkolifasírthoz
1 fej brokkoli
1 dl víz
240 g zsemlemorzsa
360 g reszelt sajt
3 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
A sajtos brokkolifasírt elkészítése
A brokkolit szétbontjuk, a rózsáját apró darabokra vágjuk és megpároljuk. A párolt brokkolit összekeverjük a hozzávalókkal (ha túl száraz masszát kapunk, mehet még egy tojás, ha túl nedves, akkor még egy kis zsemlemorzsa). Ízlés szerint fűszerezzük, a fent leírtakon kívül is lehet hozzáadni szinte bármit. Ezután kézzel fasírtokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180°C-os, légkeveréses sütőben készre sütjük. 15 perc sütés után megforgatjuk a fasírtokat, és további 10 percig sütjük.
Céklafasírt recept
Hozzávalók a céklafasírthoz
250 g cékla
250 g édesburgonya
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 db zsemle (megpirítva, és robotgépben felaprítva)
2 evőkanál zsemlemorzsa
olasz fűszerkeverék ízlés szerint
só, bors ízlés szerint
3 dl napraforgó olaj
A céklafasírt elkészítése
Első lépésként a céklát és az édesburgonyát hámozzuk meg, majd a reszelő kis lyukán reszeljük le a fokhagymagerezdekkel együtt, adjuk hozzá a tojást, és a készített zsemlemorzsát, valamint a fűszereket, pihentessük egy kicsit, és adjunk hozzá annyi lisztet és zsemlemorzsát, amennyit felvesz, amennyi segítségével megfelelő állagú, gyúrható masszát kapunk. Gyúrjuk össze vizes kézzel, formázzunk golyókat, hempergessük meg zsemlemorzsában, és mehetnek is bő forró olajba!