Karfiolfasírt recept
Hozzávalók a karfiolfasírthoz
1 fej karfiol
2 tojás
480 g reszelt sajt
240 g zsemlemorzsa
só, bors ízlés szerint
A brokkolifasírt elkészítése
A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, majd aprítógépben krémesre daráljuk, ezután pedig hozzáadjuk a tojást, a sajtot és a zsemlemorzsát, sózzuk-borsozzuk és összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk, kicsit kilapítjuk őket, és sütőben vagy kevés olajon serpenyőben kisütjük.
Zöldborsófasírt recept
Hozzávalók a zöldborsófasírthoz
50 dkg zöldborsó
20 dkg zabpehely
15 dkg reszelt sajt
1 db tojás
1 közepes db vöröshagyma
1 közepes fej fokhagyma
1 teáskanál őrölt koriander
1 csokor petrezselyem
só bors ízlés szerint
A zöldborsófasírt elkészítése
Először is a borsót megfőzzük, majd lecsepegtetjük, és kissé pürésítjük, de nem pépesre, majd ehhez hozzáadjuk a többi hozzávalót és ízesítjük a fűszerekkel, összegyűrjük, és ha kell, adunk hozzá egy kis zsemlemorzsát, megfelelően formázható masszát kell kapni. Ha ez megvan akkor egy fél órát pihentetjük a hűtőben, és csak ezután formázunk belőle gombócokat, amiket meghempergetünk zsemlemorzsában. és bő forró olajban kisütünk.
Cukkinifasírt recept
Hozzávalók a cukkinifasírthoz
150 g zsenge cukkini
1 tojás
2 evőkanál frissen reszelt parmezán
frissen reszelt szerecsendió
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
150 g ricotta
1 csokor petrezselyemzöld
só, őrölt bors
a sütéshez napraforgóolaj
A cukkinifasírt elkészítése
Először is a cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, ha szükséges teszünk bele még egy kis zsemlemorzsát pluszban, majd a kapott masszából kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk, forró napraforgóolajban kisütjük, és tálaljuk.