Gluténmentes aranygaluska
Hozzávalók (12 adag):
- 25 dkg cukor
- 50 dkg gluténmentes lisztkeverék
- kevés só ízlés szerint
- 7 g gluténmentes instant élesztő
- 2 db tojás
- 7 dkg margarin
- 25 dkg dió
- 4 dl tej
A cukron és a dión kívül a többi hozzávalóból készítsünk egy lágy, könnyű tésztát, majd tegyük meleg helyre.
Daráljuk le a diót, és egy edényben pirítsuk meg azt. Ha lehűlt, akkor keverjük össze a cukorral.
Amennyiben a tésztánk megkelt, vízbe mártott kanállal szaggassunk belőle dió nagyságú darabokat. Forgassuk meg őket a cukrozott dióban, majd egy wok típusú edényben helyezzük őket egymásra.
Melegítsük elő a sütőt, és nagyjából 180-190°C-on süssük 50-60 percig. Amennyiben aranybarnára sült, máris tálalható.