Nem is gondolnád milyen finom a tiramisunak ennek a megextrázott verziója, amit a kávé és a banán üde kompozíciója tesz teljessé. Még akkor is ajánljuk ezt a receptet, ha egyébként nem vagy egy nagy tiramisu rajongó, hiszen ez a banános tiramisu recept, még az eredetinél is jobb!
Miért olyan finom a tiramisu?
A tiramisu az olaszok nagy kedvence. Az olasz konyhával pedig sosem lehet mellé fogni: egyszerű, de nagyszerű íz kombinációk, friss, zamatos falatok. Te szereted az olasz konyhát? Csak azért, mert most erről a területről csemegézünk, egy kicsit felbolygatva az eredeti receptet. Ez egy kávés finomság, amit a mascarpone bársonyossága tesz teljessé. Az eredeti recept szerint tojásból, és cukorból készül, a mascarponén, és a kávén kívül. Mi most egy babpiskótás receptet mutatunk, amihez extra képpen banánt is használunk. A banános tiramisut sütni sem kell, de egy adag kávét le kell majd főznöd, vagyis kettőt is. Nálunk nagyon hamar elfogyott a teljes adag, az is lehet, legközelebb kettőt is csinálunk. Nemcsak banánrajongók fogják imádni, nálunk a banánt nem szerető gyerkóc is azonnal bevágta. Mutatjuk a receptet!
Imádod az olasz ízeket? Nyerj 30 ezer Forintot Jamie Oliver budapesti éttermébe? Kattints a nyereményjátékhoz!
Hozzávalók a banános tiramisuhoz
- 1 banán
- babpiskóta (egy csomag)
- 6 evőkanál porcukor
- 600 g habtejszín
- 500 g mascarpone
- 2 csomag vanília cukor
- tojáslikőr
- kávé
- cukrozatlan kakaópor
- (Ha gyerek is eszik belőle, akkor a tojáslikőr kihagyható!)
A banános tiramisu elkészítése
- Kezdjük a krémmel! Ehhez robotgéppel össze kell dolgozni a tejszínt, 5 evőkanálnyi porcukrot, egy csomagnyi vaníliáscukrot, egy kis tojáslikőrt (ízlés szerint mehet bele kicsi vagy nagy löttyintésnyi, de nem érdemes túladagolni azért, bármennyire is szereted, mert az könnyen elronthatja, ha több deci csurog bele, és még a következő lépéskor is használni fogjuk a tojáslikőrt). Ha ezt alaposan összedolgozzuk, akkor egy masszív állagú krémet kell, hogy kapjunk.
- A következő lépés a kávés elegy kikeverése, amibe majd a babapiskótákat fogjuk forgatni. Ehhez kell egy akkora tál, amibe a piskóták is elférnek. A tálba mehet 2 adagnyi eszpresszónak megfelelő mennyiségű kávét, a másik csomag vaníliás cukor, a maradék 1 kanálnyi porcukor, és megint csak 1 löttyintésnyi a tojáslikőrből. Ebbe a folyadékba kell megforgatni a piskótákat, gyors kezekkel, hogy ne ázzanak szét, és törjenek el.
- Egy üvegtálba kell felépíteni a banános tiramisut, rétegezve. Így: egy réteg piskóta, 1 réteg hab, 1 réteg felszeletelt banán, egy réteg piskóta, egy réteg hab. Ha készen van, akkor mehet a hűtőbe legalább egy pár órára, hogy összeálljanak az ízek. Tálaláskor, de csak tálaláskor megszórjuk cukrozatlan kakaóporral!