hirdetes

A szezon kedvence: barackos-szilvás sütemény villámgyorsan

VN

Mutatunk nektek egy nagyon jó receptet: villámgyors, nagyon egyszerű, és egyszerre van benne szilva és barack is. A szezon legnagyobb kedvence ez a sütemény, készítsétek el ti is!

Barackos-szilvás sütemény recept

A szezon nagy kedvence ez a villámgyors barackos-szilvás sütemény

Ha már itt van a barack és a szilva szezonja is, akkor miért ne használnánk fel mindkettőt egy ízletes sütemény elkészítéséhez. Ha engem kérdeztek meg, akkor sohasem tudtam eldönteni, hogy melyiket is szeretem jobban, már gyerekkoromban is hatalmas fejtörést okozott, hogy a szilva- vagy barackfához menjek-e oda egy kis nyárvégi csemegéért. De szerencsére nem volt messze a kettő. Innen is jött az ötlet, hogy miért ne lehetne kevert barackos-szilvás süteményt készíteni? Nagymamám mindig úgy készített ételeket, sütött süteményeket, hogy a szezonális zöldségeket, gyümölcsöket használta fel, most ugye barack és szilvaszezon is van. De nem feltétlenül kell kétfélét sütnöd, inkább süss egyfélét, de abból hatalmas adagot! Már mutatjuk is a barackos-szilvás sütemény receptjét! Nagyon egyszerű lesz elkészíteni, és még csak nem is túl időigényes, akár egy egyszerű hétköznap is összedobhatod, hiszen az előkészítése maximum 15-20 percet vesz igénybe. 

hirdetes

Hozzávalók a barackos-szilvás sütemény

  • 20 dkg barack
  • 20 dkg szilva
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg joghurt
  • 5 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • Porcukor a tetejére

A barackos-szilvás sütemény elkészítése

  • A barackos-szilvás sütemény elkészítése nem bonyolult! Első lépésként a tojásokat kell felütni, és egy tálba felkeverni a cukorral, szinte fehéredésig! Ha kész ez a lépés, akkor jöhet bele a csomag vaníliás cukor, ami különleges ízt kölcsönöz majd a süteménynek. Ezután a titkos hozzávalók, a süteményt puhává tevő joghurt, és olaj következik, amit szintén hozzá kell keverned a cukros-tojásos mixhez. 
  • Ezután keverd hozzá egy másik tálban a liszthez a sót és a sütőport (só tényleg csak egy csipetnyi kell). Majd a két keveréket vegyítsd óvatosan, és dolgozd simára! 
  • A süteményhez szükséges gyümölcsöket a szilvát, illetve barackot mosd meg, csepegtesd le, majd magozd ki, és vágd fel tetszőleges darabokra (a recept természetesen elkészíthető csak szilvával, vagy csak barackkal is). Ha nem szeretnéd, hogy a gyümölcs darabkák a tészta aljába süllyedjenek, akkor használd a lisztezős trükköt: forgasd meg a gyümölcsöket kis lisztbe, és úgy tedd majd a sütemény tésztába!
  • hirdetes
  • Vegyél elő egy megfelelő méretű tepsit (én egy adaghoz közepeset szoktam használni), béleld ki sütőpapírral, és öntsd bele a sütemény tésztáját, majd egyengesd el finoman, és tett a gyümölcsöket a massza tetejére!  
  • A barackos-szilvás süteményt körülbelül 35 percig kell sütni előmelegített 180 fokos sütőben, de ez az idő a sütő típusának, teljesítményének függvényében változhat, ezért végezz tűpróbát mielőtt kiveszed a sütőből! Ha kész, várd meg, még kihűl, csak utána vágd fel. Porcukorral meghintve tálald!
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A pogány madonna

  Az egyik leghíresebb magyar filmről van szó. A Pogány Madonna 1980-ban forgatott,... Tovább

Jedlik Ányos

Jedlik Ányos: Jedlik Ányos magyar természettudós, feltaláló. Eredeti neve Jedlik István, az... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Gasztronómia Hírek Szórakozás