Percek alatt elkészítheted, ráadásul rendkívül finom! Ismerd meg a burgonyafasírt receptjét, amit garantáltan imádni fog az egész család!
Ma egy olyan étel receptjét hoztuk el nektek, amely percek alatt elkészül és szinte eteti magát annyira finom. Kívül ropogós, belül puha ez a mennyei fasírt. Fogyaszthatjuk salátával, mártogatóssal, vagy zöldséges körettel. Mutatjuk is az egíszerű, és gyors burgonyafasírt receptjét.
Hozzávalók a burgonyafasírthoz:
1 kg burgonya,
1 db hagyma,
4 tojás,
2 – 3 evőkanál liszt,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1/2 bögre olaj,
100 g kemény sajt,
só,
bors ízlés szerint.
A burgonyafasírt elkészítés:
Tisztítsuk meg a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, ha megfőtt törjük össze. Tisztítsuk meg a hagymát, mossuk meg majd szeleteljük fel apró kockákra. Reszeljük le a sajtot és a burgonyával együtt tegyük egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a két tojást majd sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.Verjünk fel a másik két tojást, majd az összedolgozott masszából formáljunk fasírtokat. Tegyük az olajat egy serpenyőbe, forrósítsuk fel majd a megformált fasírtokat mártsuk lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába és süssük ki a forró olajban. Jó étvágyat!