A magyarok egyik nagy kedvencét hoztam el most nektek! Egyszerű étel, mégis isteni finom és laktató, nézzük, hogy készül a tökéletes csirkepörkölt!
Szereted a csirkepörköltet?
Nálunk minden hétvégén ez volt a menü, természetesen előtte húslevest ettünk, utána következett csak a csirkepörkölt. Hiába ettem életem során rengetegszer ilyen ételt, sose untam meg, még ma is imádom! Remélem, hogy ti is szeretitek, ha nem, akkor próbáljátok ki ezt a receptet, biztos vagyok benne, hogy így a legjobb!
Hozzávalók: hat darab csirkecomb (alsó, felső, ízlés szerint), két-három nagy fej vöröshagyma, két-három paprika, két-három paradicsom, pirospaprika, só, bors, szalonna, további fűszerek ízlés szerint.
Elkészítés
Vágjuk apróra a szalonnát, majd tegyük bele egy edénybe, és kezdjük el kinyerni a zsírját. Közben a hagymát is vágjuk fel apróra, és ha már jó a szalonnánk, akkor dinszteljük meg benne a hagymát. Ha már üveges a hagyma, akkor vegyük le a tűzről, és szórjunk bele pirospaprikát, majd addig kevergessük, amíg az fel nem oldódik teljesen.
Vágjuk össze a megmosott paradicsomokat, és paprikákat, majd adjuk hozzá azokat is. A húsokat is mossuk meg, és rakjuk az edénybe, pirítsuk egészen addig, amíg kap egy kis színt. Ezután öntsük fel kevés vízzel, és fűszerezzük, én csak sót és borsot szoktam használni a pirospaprikán kívül, de lehet mással is bolondítani kicsit. Tegyük rá a fedőt és főzzük puhára.
Közben nézzünk rá néha, kicsit keverjük meg, de vigyázzunk arra, hogy ne mozgassuk túlságosan, mert különben szétesik a hús! Ha már puhára főtt, akkor meg is vagyunk, nokedlivel, illetve kovászos uborkával tálalhatjuk, de magában, finom, friss, ropogós kenyérrel is isteni. Jó étvágyat mindenkinek hozzá! Osszátok meg cikkünket ismerőseitekkel is, biztosak vagyunk abban, hogyha megkóstolják, imádni fogják, és onnantól kezdve csak így fogják készíteni ezt a finomságot. Azért vagyunk ebben annyira biztosak, mert nálunk is ez történt, szóval tapasztalatból beszélek!
Kép forrása: Wikimédia/Dr. Korom János