Ezek a csokoládé fenyőtobozok gyönyörű, őszi és karácsonyi asztaldíszek lehetnek, amiket ráadásul meg is lehet enni. Karácsonyi sütemények, nasik és kekszek. Ezek soha nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról! Nagyon könnyen elkészíthetőek, csak nyers marcipánból és csokoládé müzliből állnak.
Egyszerű recept karácsonyra – Csokoládé fenyőtoboz
Ki ne szeretné a csokoládés különlegességeket a karácsonyi asztalon, főleg, hogyha azt gyerekjáték elkészíteni?! Ez a csokoládés fenyőtoboz recept pont egy ilyen egyszerű karácsonyi sütemény recept, aminek az elkészítését akár a gyerekekre is rábízhatod, hiszen annyira egyszerű. A csokoládé fenyőtoboz recept elkészítéséhez csupán néhány alapanyagra van szükszéged, ráadásul már az alapanyagok is a gyerekek kedvencei közé tartoznak, így lehet, hogy maguktól fognak jelentkezni a feladatra!
Ha Neked is tetszik ez az egyszerű karácsonyi recept ötlet, akkor tekerj lejjebb, mert mutatom, hogyan készítheted el!
Hozzávalók 4 nagy csokoládé fenyőtobozhoz (kb. 6 cm magas és kb. 4,5 cm széles):
- kb 200 g nyers marcipánmassza
- kakaó
- Chocapic vagy csokis kukoricapehely
A csokoládé fenyőtoboz recept elkészítése:
A csokoládé fenyőtoboz elkészítéséhez tehát láthatod, hogy csak erre a 3 alapanyagra van szükséged, így már ebből is gondolhatod, hogy a karácsonyi asztaldíszként is funkcionáló sütemény elkészítése lehetne túl bonyolult.
A csokoládé fenyőtoboz elkészítéséhez először is szórj egy tálba Chocapic-ot vagy más ilyen kis kagyló formájú csokoládés gabonapelyhet.
Következő lépésként készítsük elő a munkafelületet. Tisztítsd le a konyhapultot, vagy vegyél elő egy nyújtódeszkát, ha nem szeretnéd, hogy bepiszkítsd a konyhát, majd a munkafelületet szórd meg kakaóval. Ezután vedd elő a marcipánt, kezd el gyúrni, hogy megpuhuljon, majd adagolj hozzá kakaóport, hogy a massza is kakaó színűvé váljon.
Ha már úgy gondolod elérte az elegendő színt, akkor a barna marcipánmasszát negyedeljük. Oszthatjuk egyenlő vagy akár különböző darabokra is, attól függően mekkora fenyőtobozt szeretnénk elkészíteni. Ezekből a marcipánokból formázzunk kúpokat, amik a fenyőtoboz alakjára hasonlítanak.
Ezután vegyük elő a Chocapic-ot és kezdjük körbenyomkodni a marcipán kúpokba, úgyhogy felülről kezdjük. Érdemesebb a kerekebb darabokat felülre tenni, és az aljára tenni az oválisabb darabokat.
Ezzel a csokoládé fenyőtobozaink már el is készültek, most már csak annyi dolgunk van, hogy ízlés szerint megporcukrozzuk, ha egy kis havas jelleget szeretnénk nekik adni.
Csokoládé fenyőtoboz teljes előkészítési ideje: legfeljebb 30 percig
Adagok száma: kb 4.
Nehézségi szint: könnyű
Költség: alacsony