hirdetes

Ha már unod a rántott cukkinit! – Próbáld ki ezt a frissítő cukkini főzeléket!

ZH

A cukkini a nyár egyik sláger zöldsége, azonban sok háztartásban nem is ismerik mennyiféle képpen el lehet készíteni, pedig szinte semleges ízének köszönhetően szinte bármihez fel tudjuk használni! A legtöbb magyar háztartásban a cukkini szó hallatán a rántott cukkini vagy a cukkini hajó képe ugriki be, de mi lenne ha most kipróbálnál egy sokkal egyszerűbb receptet? Nem kell órákat eltöltened a panírozgatással sem és hidd el még a gyerekek is imádni fogják ezt a frissítő főzeléket!

cukkinifőzelék recept

Cukkini főzelék recept egyszerűen, liszt nélkül!


Cukkini azért is jó választás, hiszen diétázóknak vagy cukorbetegnek is tökéletesen beilleszthető az étrendjébe, de akkor felejtsd el a bőolajos rántott cukkini készítését, próbálj ki inkább valami újat, mondjuk ezt az igazán egyszerű cukkini főzeléket! Ez a cukkini főzelék recept nem csak, hogy egészséges és kalória szegény, de még ínycsiklandozó is, és alig kell hozzá más alapanyag!

Cukkini főzelék hozzávalói:

  • 2 darab cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj (használj kókuszolajat, ha igazán egészségesen szeretnéd)
  • víz
  • hirdetes
  • 1 pohár (2dl) joghurt ( alinkelt recept tejfölt ír, de attól savanyú lesz!)
  • 100 g vaj
  • bors

A cukkini főzelék elkészítése


Legelőször is készítsük elő a hozzávalóinkat, mossuk meg alaposan a cukkinit, pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát és vágjuk fel kockákra. Egy lábasban melegítsünk egy pici olajat, amelyen megpirítjuk a hagymát, és közben kockázzuk fel apróra a cukkinit. A hagymához adjuk hozzáa fokhagymát is egy kicsit, hogy átvegye az ízét, majd szórjuk rá a cukkinit.

Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a cukkiniket és főzzük puhára őket. Ne felejtsük el megsózni a főző vizünket is! Ez körülbelül 15 perc, és ha úgy gondolod, hogy a cukini darabok már átfőttek, akkor már nyugodtan félre is húzhatod a tűzről! Adjuk hozzá a joghurtot, ízesítsük sóval és borssal, de tetszés szerint rakhatunk hozzá kaprot, petrezselymet vagy citromlevet is. Egy botmixerrel pürésítsük össze, majd tegyük vissza a tűzre, had rottyanjon még egyet.

hirdetes

Ugye milyen egyszerű? És hidd el, hogy még azok a gyerekek is szeretni fogják, akik nem szeretik a főzeléket! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Egri Vár

Egri Vár: az egyik leghíresebb magyar csata helyszíne, mely ma is kiváló állapotban van és... Tovább

November

November: az ősz és tél határán helyezkedik el az év 11. hónapja. A természet elhal és... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia