Azt hiszem mindenki nevében mondhatjuk, hogy imádjuk a lángost, nem hiába hívjuk a magyarok kedvencének, azonban inkább mellőzzük, az otthoni kelt tészta készítését ebben a hőségben. De nem kell felmondanunk a lángos imádatunkról, elkészíthetjük egy könnyedebb változatban is, ami nem szívja meg magát olajjal, olcsó és még finom is! Próbáld ki Te is a cukkinis lángost!
Cukkinis lángos recept
Ha cukkinivel készítjük el a lángos tésztáját, akkor nem kell kelesztenünk, egyszerűbb lesz a munkafolyamat, olcsó, és még hamarabb is elkészül. A cukkinis lángost ugyanúgy fogyaszthatjuk, mint a hagyományos megfelelőjét, jöhet rá a fokhagyma, a tejföl és a sajt is, de vannak akik sonkát is tesznek a tetejére, hogy még kiadósabb legyen. Így ha egy könnyedebb lángost szeretnél készíteni, akkor ez a neked való recept, és nyugodtan ehetitek nem csak ebédre, de vacsorára is! A legjobb benne, hogy a gyerekek anélkül fogják megenni a zöldséget, hogy tudnának róla, hogy azt eszik, és hidd el mindenki rajongani fog érte!
Tehát, ha nincs kedved tésztát gyúrni, de nem mondanál le a nyár egyik kedvencéről, akkor próbáld ki a cukkinis lángos receptet!
A cukkinis lángos hozzávalói
• fél cukkini (kb. 300g)
• só,
• 3 tojás,
• 100 g reszelt sajt,
• 4 evőkanál liszt,
• só,
• bors,
• joghurt vagy tejföl,
• sonka,
• sajt.
A cukkinis lángos elkészítése
Fogjuk a fél cukkininket, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba, megsózzuk, összekeverjük, majd hagyjuk állni 10 percig, hogy magába szívhassa a sót. Ezután nyomkodjuk ki a levét, majd tegyük félre egy tálcára. Reszeljünk le körülbelül 100gramm sajtot, a megtisztított tálunkba vissza helyezzük a cukkinit és a reszelt sajtot ráöntjük. 3 tojást egy kis sóval és borssal felverünk egy tányérban és hozzáadjuk ezt is a cukkininkhez, majd alaposan összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, amivel szintén összekeverjük a már tojásos cukkini masszánkat és a tésztánk el is készült, már csak sütnünk kell. Egy serpenyőt kicsit megolajozunk, fontos, hogy nem kell bő olajban sütni! Majd egy kanál segítségével tetszőleges méretet szedünk a már felhevült olajra, itt tényleg mi magunk dönthetjük el, hogy akár mini lángoskákat készítünk vagy nagyokat. Süssük mindkét oldalát 2-3 percig közepes lángon, és mikor már aranybarnára sült már kész is!
Jöhet rá egy kis fokhagyma tejföl és sajt és már fogyaszthatjátok is!