hirdetes

Egy igazi különlegesség: cukkinis muffin roppanós manduladarabokkal

GI

Dunát lehet rekeszteni a rengeteg, finomabbnál finomabb cukkinis recepttel. Tény, hogy ezek túlnyomó többségükben sós fogások, azonban számtalan mennyei cukkinis sütemény létezik. Bár elsőre furcsán hangozhat, mégis istenien finomak és rendkívül puhák a cukkini víztartalmának köszönhetően. Ha még sosem kóstoltál ilyesmit, akkor próbáld ki ezt az egyszerű alapreceptet, amit később feltúrbózhatsz és kedvedre variálhatsz különböző gyümölcsökkel, aszalványokkal, csonthéjasokkal. 

Egy igazi különlegesség: cukkinis muffin roppanós manduladarabokkal

Hozzávalók a cukkinis muffinhoz:

1 db cukkini    
3 db tojás    
3 ek. tejföl    
 3 ek. (kb. 10 dkg)  vaj    
6 ek. cukor    
1 tk. sütőpor    
10 dkg mandula    
1 citrom reszelt héja és leve
15 dkg liszt    

A cukkinis muffin elkészítése

A cukkini(ke)t meghámozunk, egy nagylyukú reszelőn lereszeljük, és besózzuk. Negyedóra elteltével óvatosan kinyomkodjuk a levét. 
Eközben kézi habverő segítségével összekeverjük a tojásokat, a tejfölt, a puha vajat, a cukrot és a sütőport. Hozzáadjuk a durvára darált mandulát, a citrom reszelt héját és levét, a cukkinit, és nagyjából 15 dkg lisztet. Alaposan összeforgatjuk a keveréket, majd jól kivajazott muffinformába töltjük. Vigyázzunk, hogy a massza ne folyjék ki a formából!

hirdetes

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A tetejét díszíthetjük citrommázzal (egy citrom kifacsart levéhez annyi cukrot adunk, hogy sűrű masszát kapjunk), és pár darab mentalevéllel!
 

Forrás: mindmegette.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Egerszegi Krisztina

Egerszegi Krisztina: Magyarországnak 3, 5-szörös olimpiai bajnoka van, Egerszegi Krisztina az... Tovább

Magyar pásztor- és vadászkutyafajták

Magyar pásztor- és vadászkutyafajták: Az alábbi ősi magyar kutyafajták számítanak... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia