Édességre vágsz, de nincs kedved tortát sütni? Imádod a dobostortát, de nem mozogsz otthonosan a konyhába, esetleg időd se lenne egy teljes tortát megsütni? Itt a megoldás.
A muffinokat egyébként is rendkívül egyszerű elkészíteni, az alaptésztán kívül sok dolgunk nincs vele.
Most elárulom az egyik legfinomabb receptet, melyet akár kezdőként is elkészíthetsz, hiszen rendkívül egyszerű – és egyáltalán nem időigényes! Olcsó, bevált, és ha megfelelően készítjük el, még szép is, az ízéről nem is beszélve. Nézzük tehát a receptet, melyet nagymamám osztott meg velem, készíts Te is isteni, újra gondolt dobostortát - muffinként.
Hozzávalók (4 főre)
Tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 tojás
- 15 dkg margarin
- csipet só
- 1,5 dl tej
- reszelt citromhéj
Krémhez:
- 10 dkg cukor
- 30 dkg margarin
- 1 dl méz
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg kakaópor
- 1.5 dl tejszín
A cukorszilánkhoz használjunk majd 10 dkg kristálycukrot.
Először a tésztát fogjuk elkészíteni.
Keverjük össze előszőr a sütőporral a megfelelő mennyiségű lisztet. A margarint keverjük habosra a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. A sütőporos, lisztes keverékünkhöz adjuk hozzá a tojásosat, illetve a tejet. Keverjük az egészet simára.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Helyezzünk a muffin sütőformába muffin papírokat. Alternatívaként használhatunk szilikon muffin firmát is, melyeket egy egyszerű tepsibe helyezünk el – ahogyan mi is szoktuk. Ezeket fogjuk félig feltölteni a masszával. Süssük aranybarnára, nagyjából 20 – 25 perc alatt a tésztát, és hagyjuk kihűlni. Érdemes tűpróbát végeznünk, amennyiben nem vagyunk biztosak abban, hogy tésztánk rendesen átsült.
Ezután kezdjünk neki a krémhez.
Ehhez először a margarint keverjük ismét habosra a margarint a cukorral. Ezután adjuk hozzá a kakaóport és a mézet. Gőz felett olvasszuk meg a tábla csokoládénkat, majd hagyjuk kihűlni. Amint kihűlt, keverjük el a már felvert tejszínnel, és dolgozzunk mindent össze.
Hagyjuk pihenni a hűtőben.
Végezetül készítsük el a muffin díszítését.
Ehhez olvasszuk meg a 1 dkg kristálycukrot, majd kenjük sütőpapírra. Várjuk meg még megszilárdul. Amint már elég szilárdnak érezzük, törjük össze.
Töltsük a kakaós krémet habzsákba, majd nyomjuk a muffinok tetejére. Erre helyezzük majd a cukorszilánkokat.
Amennyiben szeretnéd az eredeti dobostortát is elkészíteni, ahhoz a receptet itt találod.