hirdetes

Egyszerű húsvéti menü – ha nem tudnád, mit főzz az ünnepre

TK
Húsvéti asztal

Ezután fektessünk le duplán magunk elé alufóliát, s arra tegyük rá a bacon szalonnát úgy, hogy azok kicsit fedjék egymást. Középre halmozzuk fel a húsmasszát, majd a 3 kihűtött, meghámozott főtt tojást – ezeket hosszan, sorjában érdemes ráraknunk.


Nedves kézzel temessük be a tojásokat, majd formázzunk a húsmasszából egy rudat, s óvatosan hajtsuk fel rá a baconszeleteket. Szorosan csomagoljuk be az egészet alufóliába.


Tegyük egy sütőtálcára, majd toljuk az előmelegített sütőbe, s nagyjából 35 – 45 perc alatt süssük étkünket készre. Fél óra után bontsuk ki az alufóliából, hogy a bacon is szép pirosra pirulhasson. Kicsit hagyjuk állni szeletelés előtt, illetve akkor érdemes már kibontanunk fóliájából, ha már megkeményedett a húsmasszánk.


A reteksalátához mossuk meg a retkeket, s mérettől függően szeleteltjük fel őket apróbb darabokra – ehhez egy negyedelés elég lehet. Forgassuk össze a bébispenóttal, madársalátával, kevés dióolajjal, fehérborecettel, s ízlés szerint sózzuk, borsozzuk salátánkat. A tetejére szórjunk száraz serpenyőben megpirított napraforgómagot.

hirdetes


3.    A legegyszerű fonott kalács


Hozzávalók (2 adag)


-    2 tojássárgája
-    5 dkg porcukor
-    80 dkg liszt
-    1 csomag élesztő
-    5 dkg olvasztott margarin
-    kevés tej
-    1 dl étolaj
-    só


Keverd össze a lisztet és az élesztőt egy gyúródeszkában. A liszt közepére készítsd egy mélyedést – ide jönnek majd a tojások, illetve a porcukor. Óvatosan dolgozd össze, majd fokozatosan öntsd össze a tejet, figyelve arra, hogy éppen mennyit képes felvenni egyszerre.

hirdetes

 
Amikor már nagyjából összeállt a tészta, akkor jöhet hozzá a vaj, az étolaj, illetve egy csipetnyi só.


A végére egy könnyű, levegős tésztát kell kapnod. Ahogy ez megvan, akkor vágd két egyforma adagra a tésztát, s hagyd kelni egy órán keresztül. 


Az egy óra leteltével vágd ketté az egyik bucit, s formázz belőle két darab másfél centis csíkot – ezt fogod majd összefonni.


Ha kész a kalács, kend meg egy felvert tojással, majd hagyd további 15 percig kelni. 


Melegítsd elő sütőd, és nagyjából 25 perc alatt süsd készre.

Neked melyik recept tetszett legjobban menünkből?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szegedi Szabadtéri Játékok

Szegedi Szabadtéri Játékok: 1930-ban kezdte meg a „működését” Magyarország... Tovább

Unicum

Unicum: Hungariukm. Az igazi magyar gyomorkeserű. Magát az italt 1790-ben alkotta meg II. József... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia Magyar