hirdetes

Isteni eperlekvár recept, és bónuszba 5 tanács nagymamámtól a lekvárfőzéshez

VN
Hagyományos eperlekvár recept

Nagymamám több éves eperlekvár receptje, amit te is imádni fogsz!

Jöjjön is nagymamám eperlekvár receptje!

Hozzávalók az eperlekvárhoz

2 kg eper
70 dkg cukor
1 citrom leve

Az eperlekvár elkészítése

Első lépésként, ahogy már fent is írtuk az epret alaposan megtisztítjuk, kicsumázzuk, és azonos szeletekre vágjuk. Továbbá fontos azt is hozzátenni, hogy nem csak az epreket kell alaposan megtisztítani, hanem a használatos konyhai felületeket, eszközöket, valamint lekváros üvegeket is, hiszen egy-egy apró morzsa is hatalmas károkat tud tenni a lekvárban! Ha az előkészítés kész van, akkor indulhat is a folyamat: az epret, a cukrot egy fazékba tesszük, és ráfacsarjuk a citrom levét is, és elkezdjük kis lángon főzni folyamatos keverés közben addig, amíg el nem fő a habja. Ha elkészült, akkor egy botmixer segítségével egy kicsit pürésítjük, ez persze függ attól, hogy ki milyen állagú eperlekvárt szeretne. Az elkészült lekvárt üvegekbe töltjük, egy darab folpackkal betakarjuk, majd alaposan rászorítjuk a kupakot. 5 percre fejre állítjuk az üvegeket, és dunsztoljuk a fentebb leírt technika szerint!

hirdetes
hirdetes

Ez az eperlekvár alapreceptje, de egyébként variálható számtalan módon, például ízesíthető vaníliával, vagy mentával esetleg bazsalikommal is, amiket nem is kell már külön belefőzni. De kombinálhatod is, például készíthetsz eper-rebarba, bodzás eper, vagy eper-ribizli lekvárt is, de mást is kitalálhatsz, de ezek nagyon jól működnek együtt, saját tapasztalat!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Finnugor

Finnugor: Divatos közhiedelem szerint a magyar nyelv is ebből a nyelvcsaládból származik, bár... Tovább

Halasi csipke

Halasi csipke: hungarikumnak számít. Nagyon igényes, az egyik leghíresebb magyar kézimunkának... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia