hirdetes

Ilyen finomat még sosem ettél: fahéjas-tejberizses fagyi házilag

VN

Ha szereted a tejberizst, akkor ezért a tejberizses fagylaltélt valósággal rajongani fogsz! Komolyan mondom, hogy ilyen finom fagylaltot még a cukrászdákban sem kapni! Érdemes ezen a nyáron neked is kipróbálnod ezt a receptet, akár többször is!

Fahéjas-tejberizses fagyi recept

Fahéjas tejberizs fagyi – kedvenc desszertünk jeges formában

A nyári melegben nincsen jobb desszert, mint ez! A nyár hangulatához hozzátartozik a fagylalt, elvégre a kánikula kellős közepén mégiscsak le kell hűtenünk magunkat valamivel, nem igaz. Ha szereted a tejberizst, esetleg a gyerkőcök nagy rajongói ennek a méltán népszerű édességnek, akkor mindenképpen ki kell próbálnod ezt a házi fahéjas tejberizs receptet! Fagylaltkészítő gép kell hozzá! A recept alapja, hogy készítened kell egy finom tejberizst, hűteni, hozzákeverni néhány krémesítő alapanyagot, és hűtened. Több órányi hűtést igényel a folyamat, de megéri türelmesnek lenni, mert az eredmény után nemcsak te, hanem az egész család mind a 10 ujját megnyalja majd!

Hozzávalók a fahéjas tejberizs recepthez

hirdetes

Fél darab vanília (vagy helyettesíthető 10 ml vanília aromával)

  • 300 ml tej
  • 50 g rizs
  • 2 db tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 200 g habtejszín
  • 2 evőkanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola

A fahéjas tejberizs fagylalt receptje

hirdetes
  • A fahéjas- tejberizses fagyi első lépése nem is lehetne más, mint egy tejberizs elkészítése- ez mindennek az alapja. Igazából készítheted a szokott módszerrel is, de leírjuk az általunk használt, jól bevált receptet is hozzá: kaparjuk ki a vaníliarúd belsejét, ezt keverjük 200 ml tejhez, valamint a többi fűszereket is tegyük ebbe bele (fahéj, citromhéj), tegyük tűzre, és forraljuk fel. Ha felforrt, adjuk hozzá a rizst, majd mehet bele a mazsola is! Egészen addig főzzük, néha meg-meg keverve, amíg nagyjából felissza a tejet, majd fedjük le, s hagyjuk állni.
  • Ezután a maradék 100 ml tejet is öntsük rá a tejberizsre, fedjük le, várjunk körülbelül 20 percet, majd tegyük a hűtőbe.
  • Vegyük elő a többi hozzávalót: a tojássárgákat keverjük fehéredésig a cukorral, öntsük hozzá a habtejszínt, s gőz fölött sűrítsük be, majd ha megfelelő állagú a hab, a lábast tegyük jeges vízbe, várjuk meg míg szobahőmérsékletűre hűl. Ezután öntsük az egészet a rizses masszához, s az egész fagyialapot tegyük be a hűtőbe még pár órára.
  • Majd egyszerűen csak fagyigépbe kell tölteni, hogy fél óra alatt elkészüljön. Ha vaníliaaromát tesztek hozzá, azt a végén a legjobb, mert az alkoholtartalma miatt nehezíti a fagyást! 
     
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kásás Tamás

Kásás Tamás: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. Kásás Tamás háromszoros olimpiai... Tovább

Létrási-vizesbarlang

Létrási-vizesbarlang: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal lehetünk büszkék.  A... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Szórakozás