Főzés

 

A főzés egy olyan konyhatechnológiai hőközlési művelet, melynek során az előkészített nyersanyagot valamilyen folyadékban (víz, tej, csontlé, húslé, bor stb.) vagy gőzben forráspontig hevített folyadékban, hosszan tartó hő hatásának tesszük ki, mely folyamat a nyersanyagok puhulását eredményezi. A Harvard Egyetem kutatói szerint a főzés mintegy fél millió évvel ezelőtt vált elterjedtté az ételek elkészítésénél.


címkék: Érdekességek, Ételek
Kapcsolódó cikkek
villámcsapás

Ezekre a helyekre nagyobb eséllyel csap bele a villám

Ha közeleg a vihar, az emberek többsége ösztönösen biztonságos helyre húzódik. De vajon tényleg tudjuk, hol van nagyobb esélye egy villámcsapásnak? Egyes helyek, például...

Szentendre karácsony

5 varázslatos magyar város, ahol az ünnepi hangulat garantáltan elvarázsol

Ahogy közeledik a karácsony, egyre többen keresnek olyan úti célokat, ahol valóban átérezhetik az ünnepi időszak varázsát. Magyarország bővelkedik ilyen helyszínekben: mesés...

tippek és seo stratégiák

Nem találnak rá weboldaladra a netezők? Ezt kell tenned!

Szállodai weboldalad nem hoz eredményeket? Tudj meg mindent a keresőoptimalizálásról! Tippek és stratégiák, hogy vendégeid könnyen rád találjanak a Google-ben.

Tippek a tökéletes téli esküvőre

Télen kültéri esküvő? Téli álomvilág a Nagy Napon

Téli esküvői álomvilág! Tippek kültéri esküvőkhöz, romantikus ötletek és különleges helyszínajánlat a Szigetközben, hogy a Nagy Nap felejthetetlen legyen.

alapellátás hiány

Közel egymillió magyar lakhelyén hiányos a háziorvosi ellátás

Közel egymillió magyar lakik olyan településen, ahol hiányos a háziorvosi ellátás. Mi okozza a problémát, és milyen megoldások létezhetnek?

Márton-napi lámpás

Tudod, mit jelent a Márton-napi lámpás? Az önzetlenség szimbóluma

A Márton-napi lámpás nemcsak egyszerű ünnepi dísz, hanem mély szimbolikával bír, amely az önzetlenség, a jószívűség és a közösség összetartozásának szellemiségét...

Gerbeaud konyakmeggy története

166 éve a Gerbeaud konyakmeggy otthona: Budapest édes büszkesége

Gerbeaud konyakmeggy név egy olyan ikonikus magyar édességet takar, amely a tradicionális Gerbeaud cukrászdához kötődik, és hosszú évtizedek óta rabul ejti a cukrászat...

budapesti látványosságok

Ezt az 5 helyet mutasd meg a külföldi barátodnak Budapesten

Ha külföldi barát érkezik hozzád Budapestre, biztosan szeretnéd megmutatni neki a város különleges arcát. Bár a klasszikus turistalátványosságok mindig lenyűgözőek, a...

E-Schwalbe motor

A régi Schwalbe motor és az új fecske: egy matuzsálem modern köntösben

A Schwalbe név legendává vált az európai kismotorosok körében. A németországi gyártású, megbízható, retro hangulatot árasztó Schwalbe motorok sokak szívét rabul ejtették,...

ezek a magyarok kedvenc virágai

Ezek a virágok a magyarok kedvencei: minden magyar kertben megtalálod őket

A magyar kertek évtizedek óta őrzik azokat a klasszikus növényeket és virágokat, amelyek színt és életet visznek a vidéki és városi kertekbe egyaránt. Nemcsak esztétikai...

A Szomszédok sorozat legkedvesebb szereplői

Szomszédok sorozat: legkedvesebb szereplők és felejthetetlen idézeteik

A Szomszédok sorozat visszarepít minket a 80-as és 90-es évek ikonikus lakótelepi világába, ahol hétköznapi emberek élete, barátságai és küzdelmei bontakoztak ki. E cikkben...

árvácska film története

Emlékszel még az Árvácska filmre? Szívszorító magyar vidéki korrajz

Az Árvácska című film (1976) egyike azoknak a klasszikus magyar alkotásoknak, amelyek mélyen megérintik a nézőt, egyszerűen nem lehet heves érzelmek nélkül megnézni. Magával...