hirdetes

A tökéletes francia lecsó, azaz a ratatouille receptje

VN
Hagyományos francia lecsó recept

A francia lecsó receptje

Ezt a francia specialitást bárki könnyedén elkészítheti, nem igényel különösebb tapasztalatot, vagy konyhai gyakorlatot, úgyhogy ne féljetek belevágni! Talán még a magyar receptnél is egyszerűbb, bár valóban kicsit másabb!

Hozzávalók a francia lecsóhoz

1 darab padlizsán
2 darab cukkini
1 darab paradicsomkonzerv
2 darab paradicsom
3 darab kaliforniai paprika
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál rozmaring
1 kávéskanál zsálya
1 kávéskanál kakukkfű

hirdetes
1 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 evőkanál olívaolaj

A francia lecsó elkészítése

A francia lecsó elkészítésének első lépéseként a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Majd ezt hozzá keverjük a paradicsomkonzervhez, rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Ezután pedig jönnek is a friss zöldségek, amik gyakorlatilag az étel szívét-lelkét jelentik, ezeket karikázzuk fel, valamint a paprikát is vágjuk viszonylag egyforma szeletekre, majd rendezzük el szépen egy tepsiben. Figyelni kell arra, hogy ne sózzuk meg, mert akkor azonnal levet eresztenek. Helyette öntsük rá a paradicsomszószt, locsoljuk meg olívaolajjal! Mehet is előmelegített, 180 fokos sütőbe 60 percre! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Székelyudvarhely

Székelyudvarhely megyei jogú város Romániában Hargita megyében. Szokás a legmagyarabb... Tovább

Pesti Hírlap

Pesti Hírlap: A Pesti Hírlap több, egymástól független, magyarországi politikai hírlap címe... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia Külföld Szórakozás