A francia lecsó receptje
Ezt a francia specialitást bárki könnyedén elkészítheti, nem igényel különösebb tapasztalatot, vagy konyhai gyakorlatot, úgyhogy ne féljetek belevágni! Talán még a magyar receptnél is egyszerűbb, bár valóban kicsit másabb!
Hozzávalók a francia lecsóhoz
1 darab padlizsán
2 darab cukkini
1 darab paradicsomkonzerv
2 darab paradicsom
3 darab kaliforniai paprika
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál rozmaring
1 kávéskanál zsálya
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál bors
1 evőkanál olívaolaj
A francia lecsó elkészítése
A francia lecsó elkészítésének első lépéseként a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Majd ezt hozzá keverjük a paradicsomkonzervhez, rászórjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk. Ezután pedig jönnek is a friss zöldségek, amik gyakorlatilag az étel szívét-lelkét jelentik, ezeket karikázzuk fel, valamint a paprikát is vágjuk viszonylag egyforma szeletekre, majd rendezzük el szépen egy tepsiben. Figyelni kell arra, hogy ne sózzuk meg, mert akkor azonnal levet eresztenek. Helyette öntsük rá a paradicsomszószt, locsoljuk meg olívaolajjal! Mehet is előmelegített, 180 fokos sütőbe 60 percre!