Paprika és hagyma mindenben
Interjúalanyaink - elmondásuk alapján - bár el vannak ragadtatva a magyar gasztronómiától, azonban azt még megemlítették, hogy úgy tűnik számukra, mi mindent a hagyma megdinsztelésével kezdünk és pirospaprikával szórunk meg.
Elgondolkoztunk ezen, nem értettünk velük egyet. Pörkölt, gulyás, lecsó, rakott ételek, paprikás krumpli… Hogy őszinték legyünk, lehet, hogy mégis van benne valami.
De a magyar gasztronómia ettől szép. Bár a tradicionális ételeink alapját valóban gyakran az üvegesre párolt vöröshagyma és pirospaprika adja, de kínálatunk ennek ellenére változatos és ínycsiklandó. Ebben azért egyetértettünk.
Belsőségek jó étvággyal
Hurka, kolbász, szalonna apróra vágott lilahagymával és erős paprikával? Vagy említsem inkább a tepertőkrémes kenyeret vagy a zsíros deszkát? Nos, nekünk már a felsorolástól is összefutott a nyál a szánkban.
Az említett ételek hallatán azonban ezzel csak mi voltunk így, amerikai barátaink viszolyogva fogadták a felsorolt ínyencségeket. Felfoghatatlannak tartják ugyanis, hogy vagyunk képesek a zsírt a kenyérre kenni vagy a bélbe töltött darált belsőségeket mosolyogva elfogyasztani.
Ezen a ponton nem akartuk még inkább sokkolni őket a kakashere pörkölttel vagy a kocsonyával, amelyekért mi szintén odáig vagyunk.
Rövid beszélgetésünk alkalmával tehát megtudtuk, hogy ők mit tartanak szokatlannak étkezési szokásinkat tekintve, de nem győzték kihangsúlyozni, hogy mindezen furcsaságok ellenére mennyire ízletesnek tartják a hagyományos magyar ételeket.
Forrás: Kép forrása: Fortepan, Képszám: 11383, Adományozó: Bauer Sándor