Akármilyen variációban is készítjük el a sajttortát, az mindig a sütemények királya lesz az ünnepi asztalon! Nincs olyan ízesítés, amire azt mondhatnánk, hogy rossz! Ebből kifolyólag most egy kicsit mi is ünnepibbre vettük a sémát és hoztunk egy egyszerűen elkészíthető gesztenyés variációt! Próbáld ki gesztenyés sajttorta receptünket!
Egyszerűen elkészíthető, isteni gesztenyés sajttorta recept!
Karácsonykor a mézeskalács fűszerkeverék mellett a gesztenyét sem érdemes kihagyni az ételekből! És mi más jobb párosítást készíthetnénk, mint a gesztenyés sajttorta? A sajttortát bármilyen ízesítéssel készítjük, mindig finom lesz, így karácsonykor érdemes kipróbálnunk ezt a különleges ünnepi receptet. Ennek a sütés nélküli gesztenyés sajttorta receptnek garantált lesz a sikere és tökéletes éke lesz az adventi asztalnak!
Készítsd el Te is egyszerűen a sütés nélküli gesztenyés sajttorta receptet!
Hozzávalók a sütés nélküli gesztenyés sajttortához:
12 szeletes gesztenyés sajttorta
A torta alapját kekszből készítjük, ahogyan általában a sütés nélküli torta alapokat szoktuk. Ehhez a következő hozzávalókra lesz szükséged:
- 200 g zabkeksz
- 50 g vaj
A torta lényege, a tökéletes krém! De mitől is lesz tökéletes a sajttorta krémje? Hát a mascarponétól! A gesztenyés sajttorta krémjéhez ezeket az alapanyagokat kell mg használnod:
- 30 dkg gyorsfagyasztott gesztenyepüré
- 0.5 dl feketekávé
- 3 ek barna cukor
- 1 ek vanília kivonat
- 300 g mascarpone
- 300 ml habtejszín
Ahhoz pedig, hogy az ünnepi asztal tökéletes éke legyen, nagyobb figyelmet kell fordítanunk a díszítésre! Ehhez persze tetszés szerint választhatunk alapanyagokat, morzsolt keksztől, reszelt gesztenyepürétől, csokoládétól kezdve csak a képzeletünk szabhat határt. Most pedig lássuk a gesztenyés sajttorta elkészítését!
A gesztenyés sajttorta elkészítése
Elsőként készítsük el a torta alapját, amihez a kekszet összedaráljuk, a vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük őket, majd egy 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába a masszát belenyomkodjuk. Tegyük a hűtőbe, hogy a vaj újra megszilárduljon, így egy fix tortaalapot kapunk.
Amíg a tortaalap pihen, készítsük el a gesztenyés sajttorta krémjét. Egy villa segítségével törjük át a kiolvasztott gesztenyepürét, vagy egy reszelő segítségével reszeljük le. Puhítsuk meg a masszát pár kanál kávéval és egy kis vanília kivonattal, valamint cukorral édesítsük ízlés szerint. Az ízesített masszánkhoz adagonként adjuk hozzá a mascarponét és keverjük össze. Egy másik tálban verjük a tejszínhabot keményre egy robotgép segítségével, majd óvatosan, hogy ne essen össze, forgassuk össze a mascarponés-gesztenyés masszával.
Vegyük ki a kekszes tortaalapunkat és simítsuk el rajta a krémünket, majd tegyük vissza a hűtőbe legalább két órára, de akkor lesz a legfinomabb, ha egy éjszaka alatt hagyjuk összeérni az ízeket.
Díszítsük kedvünkre, de akár már egy kis morzsolt keksszel megszórva is csodásan mutat!