Elérkezni látszik végre a jó idő, mi mással is lehetne ezt jobban megünnepelni, mint egy jó adag fagylalttal? Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, de nekem szinte az első napsugarak megjelenésével azonnal fagyizni támad kedvem. Kivételesen most úgy döntöttem otthon készítem el a szezonindító fagylaltomat, méghozzá a hagyományos csoki, puncs, vanília ízekben. Mutatom is az isteni házi fagyi recepteket hozzá!
Házi csokifagyi recept
Hozzávalók a házi csokifagyihoz
4 db tojás
6 ek cukor
4 dl habtejszín
20 dkg étcsokoládé
2 ek cukrozatlan kakaópor
A házi csokifagyi elkészítése
1. Első lépésként szétválaszuk a tojássok sárgáját és fehérjét, majd a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével.
2. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd keverés mellett hagyjuk kihűlni.
3. A cukor maradék felével a tojások fehérjét habosra verjük, ha kész a hab, akkor belecsurgatjuk lassan a felolvasztott csokit.
4. Keményre verjük a habtejszínt.
5. Ha minden lépés megvan, akkor az egészet egybe keverjük, majd hozzáadjuk a kakakaóport is. Elkeverve egységes masszát kell kapnunk, ami mehet is a fagyasztóba pár órára.
Isteni békebeli házi puncsfagylalt recept
Hozzávalók a puncsfagylalthoz
3 dl tej
2 dl tejszín
0,5 dl rum
10 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg száraz piskótamorzsa
1 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál méz
csipetnyi só
A házi puncsfagylalt elkészítése
1. A sárgabaracklekvárt, a mézet, a rumot, a sót, valamint a citromlevet egy kevés tejjel összeturmixoljuk, ha ez meg van akkor, akkor a többi tejet, valamint a tejszínt is hozzáöntsük és habosra turmixoljuk robotgép segítségével.
2. Ha kész a megfelelő állagú massza, akkor rakjuk mélyhűtőbe (fagylaltkészítő gép is megfelelő)
3. Mielőtt teljesen megszilárdulna a fagyi, szórjuk bel a piskótamorzsát, keverjük el, és rakjuk még kicsit a mélyhűtőbe állni. Plusz tipp: a piskótamorzsát egyszerűen el lehet készíteni babapiskótából, egy nejlonzacskóba helyezve egy klopfoló segítségével. A morzsával együtt mazsolát is adhatunk a fagyihoz.
Isteni vaníliafagyi házilag
Hozzávalók a házi vaníliafagyihoz
2 egésztojás6 tojássárgája
2 csomag vaníliás cukor
16 kanál cukor
3 dl habtejszín
1 liter tej
A házi vaníliafagyi elkészítése
1. A tojásokat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejszínt elkeverjük, majd egy kevés tejet öntünk erre a masszára.
2. A maradék tejet felforraljuk, fokozatosan hozzáöntjük az előző lépésben kapott masszát, és lassú tűzön óvatosan összefőzzük.
3. Ha összefőttek az ízek, és a massza állaga is megfelelő egy műanyag edényben mélyhűtőbe helyezzük. Negyedóránkként megkeverjük a krémes állag elérése érdekében.