Várd meg még ételed kihűl!
Az emberek általánosságban véve nem mondhatóak türelmesnek – mégis, fontos, hogy amennyiben a főzésre kerül a sor, nem szabad semmit sem sürgetni.
Abban az esetben, ha melegen rakod bele majd a műanyag tárolóidba ételed, akkor könnyedén kioldódhat belőle olyan anyag, ami egészségedre nézve rendkívül káros lehet – így ezek a vegyületek pedig szépen lassan megjelennek majd ételedben. Légy tehát türelemmel!
Mindemellett arra is érdemes odafigyelni, hogy műanyag edényeidet túl forró vízben se mosogasd, ugyanis ez is képes lehet kiváltani az imént említett reakciókat.
A zöldség és a gyümölcs tényleg jóban lenne?
Egyáltalán nem! Nem számít, hogy tárolása kapcsán a hűtőben, vagy csak egy fiókban tartod őket, fontos, hogy elkülönítsd zöldségeidet és gyümölcseidet. Azért érdemes erre fokozottan odafigyelni, mert vannak olyan gyümölcsök, mint példának okáért az alma és a banán, melyek etiléngázt bocsátanak ki, ami miatt a zöldségek sokkal gyorsabban indulnak rothadásnak.
Tényleg érdemes őket megmosni?
Egyáltalán nem érdemes sem gyümölcseidet, sem zöldségeidet megmosni – legalábbis nem rögtön akkor, amikor hazaérsz.
Abban az esetben, ha így teszel, akkor mindkét élelmiszer már akkor romlásnak indul a víz hatására – csak akkor keríts sort erre a műveletre, ha már ténylegesen felhasználnád őket.
Ne tárolj semmit hűtődön!
Akármennyire kicsi konyhával rendelkezel, semmilyen körülmények között ne használd hűtőd tetejét tárolásra – ennek oka, hogy ez az eszköz hőt fog majd kibocsátani, aminek hatására nem csak ételeid fognak gyorsan megromlani, de állaguk is könnyedén megváltozhat. Ez pedig az üdítőkre is vonatkozik – az italok esetében is ízük könnyedén megváltozhat.
Minél kisebb a csomag, annál jobb
Fűszerek kapcsán érdemes minél kisebb kiszereléseket választani, mert minél hosszabb ideig tároljuk őket, annál inkább fognak majd azok veszíteni ízükből. Fontos emellett, hogy azokat száraz helyen tartsuk, ahol nincsenek közvetlen napfénynek kitéve.