A nyár elmaradhatatlan kelléke a fagyi. Jobbnál jobb ízeket kóstolhatunk a különböző fagyizókban, azonban mi magunk is készíthetünk otthon fagylalt különlegességeket. A mediterrán konyha kedvelt alapanyaga füge. Az egyik legédesebb nyári gyümölcs, éppen ezért érdemes valami kesernyéset társítani mellé, hogy még jobban kiemelje az ízeket. Erre a célra az alkohol tökéletes választás! Íme egy kihagyhatatlan nyári fagyi különlegesség, ami idén biztosan a kedvenced lesz!
Hozzávalók a füge fagyihoz:
50 dkg érett füge
1 dl whiskey
7 dkg cukor
3 db tojássárgája
3 dl tejszín
A füge fagyi elkészítése:
A fügéket megtisztítjuk és megszabadítjuk a kocsányuktól, majd felnyolcadoljuk őket. Egy nagy lábosba tesszük őket és kevés vízzel, lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük. Ezután leszűrjük és botmixerrel pépesítjük.
Közben felmelegítünk 2 dl tejszínt a cukorral, hozzáadjuk a tojássárgákat és kis lángon sűrűre főzzük. Ezt követően egy tálba szűrjük és hozzáöntjük a maradék tejszínt, a fügepürét és a whiskyt.
Hagyjuk kihűlni, majd beleöntjük a fagyigépbe és magyjuk dolgozni. Végül légmentesen zárható dobozban a mélyhűtőbe tesszük.
Forrás: nosalty.hu