A beteg Básti Lajos, a körülrajongott Szerencsi Éva és napi kétszáz rántotthús a stábnak és a színész gyerekeknek.Utána jártam, hogyan készült az imádott filmsorozatunk, az Abigél. Számomra a legkedvesebb könyv és filmsorozat, amit nem lehet megunni, csak sokkal jobban szeretni! Következzék 11 érdekesség az Abigélről, amit valószínűleg te sem tudtál!
1. Hát ez sem ma volt. 1977 februárjában jelent meg az első hír arról, hogy film készül Szabó Magda regényéből, az Abigélből. Ami igazán izgalmassá tette az amúgy is izgalmas hírt, hogy a beszámolóból az is kiderült, a Hunnia Filmstúdióban már az első felvételek is elkészültek. Mindenki ezt várta! A színészek felsorolásánál azonban Garas Dezsőt még az utolsó helyen említették.
2. Talán egy filmben sem volt még ennyi rántott hús, mint az Abigél-ben! Azt is megjelent az egyik lapban, hogy egy forgatási napon több, mint kétszáz rántotthúst ettek meg a színészek és a statiszták.
3. Amitől olyan igazán megható az Abigél, hogy nem egy csupán képzelet szüleménye, hanem a könyv írója, az írónő, Szabó Magda személyes élményeiből fakad, fiatalon Debrecenben egy a Matulához hasonlóan zárt iskolában tanított, ezt még a forgatás előtt mesélte el.
4. 1978. április 14-én, 42 éve mutatta be a Magyar Televízió az első részt. 18 óra 35 perctől ment a Tudomány a termelésért című riportfilm, aztán jött az esti mese, a tévétorna és a Híradó, majd este nyolctól a Delta, a népszerű tudományos magazin. 20.35 perctől pedig az Abigél, amely hatalmas sikert hozott. Vasárnap a második részt már 3 és fél millióan nézték és sokan reklamáltak, hogy a harmadik epizódra a következő péntekig várni kellett.
6. Básti Lajos még egészségesen mondott igent Zsurzs Éva rendezőnek a film egyik főszerepére, ám a forgatás kezdetekor már tudta, nagy a baj, ám eszébe sem jutott, hogy visszamondja a szerepet, pedig tüdőrákot diagnosztizáltak nála. Básti Lajos tartják a 20. század egyik legszebben beszélő magyar színészének.