Leves receptet keresel, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető? Válassz a 4 elképesztően finom, egészséges krémleves recept közül! Mindössze pár hozzávalóból elkészíthető ez a finom ebéd, ami után mindenki megnyalja majd a tíz ujját! Szerezd be a hozzávalókat és irány a konyha!
Zellerkrémleves
Hozzávalók:
Körülbelül 120 kcal/fő a zeller krémleves kalóriatartalma, valamint ehhez hozzáadódik a levesgyöngy vagy pirított zsemlekocka tápértéke is.
- 30 dkg zeller
- 10 dkg burgonya
- 30 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 dl tej (0,1%-os zsírtartalmú vagy növényi tej)
- 1 darab tojássárgája
- Ízlés szerint: só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
Az apróra vágott zellert és a burgonyát sós vízben puhára főzzük. Átpasszírozzuk és felengedjük vízzel. A tojássárgájából, a lisztből és a tejből habarást készítünk és a levest felforralva besűrítjük. Végül ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.
Tálalás előtt megszórjuk levesgyönggyel/ pirított zsemlekockával és vágott petrezselyemmel.
Brokkolikrémleves
Hozzávalók:
- 40 dkg brokkoli
- 30 g teljes kiőrlésű liszt
- 2 dl tejföl (12 %-os)
- 2 darab tojássárgája
- Ízlés szerint: só, fehér bors, reszelt szerecsendió
- 1,2 dl víz
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt brokkolit – annyi vízben, amennyi ellepi – puhára főzzük. Nyolc darab brokkolit félreteszünk, a többit a főzőlével együtt összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a maradék vizet, ízesítjük sóval, borssal. A lisztet elkeverjük a tejföllel, belevegyítjük a tojássárgáját, majd a brokkolihoz hozzámelegítve besűrítjük a levest.
Amikor felforr, beletesszük a félretett egész brokkolirózsákat, összeforraljuk, majd melegen tálaljuk.
Cukkinikrémleves
Hozzávalók:
- 2 cukkini
- 2 fej vöröshagyma
- 1 közepes fej burgonya
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom (a szárított is tökéletes)
- 1 darab zöldségleveskocka
- 3 evőkanál olívaolaj
- Ízlés szerint: só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A leveskockát feloldjuk 1 liter forró vízben, a cukkinit apró kockára vágjuk. A felaprított hagymát, összezúzott fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karikára szeletelt burgonyát, és még 2 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a leveskockás levesalapot és 20 percig főzzük, majd turmixgéppel összetörjük, sózzuk, borsozzuk, még 2 percig főzzük. Most adjuk hozzá a cukkinit, és 20-25 percig főzzük.
A végén hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, tálaláskor egész bazsalikomlevelekkel tesszük még illatosabbá.
Eperkrémleves tojáshabbal
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 g zabpehelyliszt
- 2 dl növényi tej
- Ízlés szerint: só, csipet porcukor, mesterséges édesítőszer, fahéj, szegfűszeg
- 2 darab tojás
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
Az epret megfőzzük az édesítőszeres, fahéjas, szegfűszeges, vaníliás cukros vízben. A lisztet a tojássárgákkal és a tejjel elhabarjuk, hozzáöntjük, és felforrás után rögtön levesszük, kihűtjük. Az egészet összeturmixoljuk.
A két tojásfehérjét csipetnyi sóval, és porcukorral nagyon kemény habbá verjük. A tojáshabot kanállal kiszaggatva, enyhén édes vízben oldalanként 2-2 percig főzzük. Jól lecsepegtetjük, és az eperlevesünk tetejére tesszük.