Mint láthatjuk tehát nem csak egy isteni élelmiszerről beszélhetünk esetében, de akár az egyik legegészségesebbről is. Szerencsére a paradicsomot rendkívül egyszerűen és változatosan be tudod illeszteni étrendedbe, nézzük, mikben érdemes gondolkoznod!
Isteni házi sült paradicsom
Elkészítése rendkívül egyszerű, akár köretként, akár feltétként is megállja a helyét – elkészítéséhez pedig nincs másra szükséged csupán 1 kg paradicsomra, 3 gerezd fokhagymára, 6 evőkanál olívaolajra, 2 ág bazsalikomra, 2 ág kakukkfűre, valamint ízlés szerint sóra és borsra.
Elkészítéséhez mindössze fél óra szüksége – először mosd meg, majd vágd félbe a paradicsomokat, rendezd azokat egy tepsibe. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, valamint a többi fűszerrel – sóval, borssal, majd locsold meg vele a paradicsomokat. Ezután helyezd rá a kakukkfüvet, valamint a bazsalikomot, s told be a forró sütőbe. Megközelítőleg 20 – 25 perc alatt süsd készre ételedet, nagyjából ennyi idő lesz szükséges ahhoz, hogy a paradicsom megpuhuljon, illetve jó illatos legyen. Tálaláshoz használj friss bazsalikomleveleket.
Sajtos, paradicsomos tepsis csirkemell
A csirkemell amennyiben valaki diétázik, biztosan az egyik alapételévé válik viszonylag hamar. Mégis, egy idő után könnyedén unalmas lehet fogyasztása – ilyenkor érdemes ezt a receptet segítségül hívni!
Először mosd meg a csirkemellet, majd itasd fel róla a fölösleges vizet, ezután pedig érdemes őket félbevágni. A passzírozott paradicsomot helyezd egy lábasba, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, a fűszereket. Forrald össze őket néhány perc alatt.
Kenj ki egy tepsit zsiradékkal, majd helyezd bele a csirkemelleket. Tegyél rájuk a paradicsomos szószból. Takard le őket fóliával, majd helyezd ételed előmelegített sütőbe – süsd 180 fokon nagyjából 35 percig. Ezután vedd le róla a fóliát, szórj rá sajtot majd süsd tovább 10 – 15 percig.