hirdetes

Az ősz kedvenc fogása: mennyeien krémes fahéjas szilvaleves

VN

Használjuk ki az ősz aktualitásait a konyhában is. Az ősz igazán különleges, meleg ízeket tartogat nekünk, amit tökéletesen megízelhetünk ennek a fahéjas szilvalevesnek a formájában.

Egyszerű fahéjas szilvaleves recept

Az ősz ízeinek felhasználása

Személy szerint nekem az ősz az egyik kedvenc évszakom. Ilyenkor valóságos szín kavalkáddal lep meg minket a természet, de ezzel egy időben mennyei ételeket, valamint italokat is lehet készíteni az ősz zamatos alapanyagainak felhasználásával. Az őszi konyha legnagyobb sztárjai szerintem a sütőtök mellett a szilva, és a fahéj, persze a friss, ropogós diót, és vitaminnal megpakolt almát sem szabad elhanyagolni! Még nagymamám tanított meg arra, hogy mindig abból kell főzni valami nagyszerű ételt, ami éppen van. Ennek köszönhetően volt tele e gyerekkorom színes ételekkel, minden évszakban mást ettünk, mert más nőtt a kertben, más került elő a spájz polcairól. Tőle tanultam azt is, hogy mennyire sokszínűen lehet a szilvát felhasználni, nemcsak lekvárt, hanem sok más finomságot is lehet belőle készíteni, és tökéletesen összeillik a fahéj fűszeres íz világával. Ezért idén ősszel neked is ki kell próbálnod ezt a mennyei fahájas szilvakrémlevest! 

hirdetes
A fahéjas szilvakrémleves elkészítése, ígérem nem lesz bonyolult, és még csak sok időt sem vesz igénybe! Nálunk még azoknál is nagy sikert szokott aratni ez a szilvás leves, akik egyébként nem kedvelik a krémleveseket, hiszen édeskés íze miatt egyáltalán nem hasonlít a zöldséges krémlevesekre ennek szürcsölése. 

Hozzávalók a krémes fahéjas szilvaleveshez

  • 1 kg szilva
  • 2 rúd fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 szelet citrom
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl víz
  • 1 csipet só
hirdetes

A fahéjas szilvaleves elkészítése

Első és legfontosabb lépés a fahéjas szilvaleves elkészítése során, hogy a szilvát jó alaposan mossuk meg, távolítsunk el a felületéről minden esetleges szennyeződést, majd vágjuk félbe őket, és szedjük ki hegyes magjaikat. Az előkészített szilvákat tedd bele egy lábasba! Ha kész vagy a szilvákkal, akkor add hozzá a fűszereket: cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, a csipet sót, sőt a citromkarikákat is! Ezt követően öntsd fel az egészet körülbelül fél liternyi forrásban lévő vízzel, és kezd el főzni. Körülbelül negyed órán át kell főzni, egészen addig, amíg a szilva meg nem puhul. Az sem baj, ha addig főzöd, még szét nem esik. Ha megfőtt a szilva, akkor a főzetünkből kivesszük a fahéjrudakat és a citromkarikákat, majd az egészet botmixerrel pürésítsük. A pürésítést követően még fel kell önteni a levesünket tejszínnel, majd 2-3 perc alatt összemelegíteni az egészet. Ajánljuk, hogy néha kóstolgasd meg, ha nem elég édes, akkor mehet bele még egy kis cukor! Melegen, vagy hűtve is fogyasztható ez a mennyei fahéjas szilvaleves! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csodabogyós-barlang

Csodabogyós-barlang: a Keszthelyi-hegység keleti oldalán találjuk a fokozottan védett... Tovább

Országgyűlési Könyvtár

A könyvtárt a törvényhozó munka támogatására az 1860-as évek végén a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Gasztronómia Hírek Szórakozás