hirdetes

Legfinomabb húsvéti kalács a nagyi receptje alapján!

Bettina
Frissítve: 2024.03.25
Frissítette: ZH
 húsvéti kalács

Ha megkelt a tészta, nyújtódeszkán 3 részre osztjuk, és óvatosan kb. 45-50 x 30 cm-es téglalapra húzzuk szét az egyiket. Én kézzel szoktam a levegőben, sodrófával nem szabad, mert akkor tuti, hogy nem marad levegős a tészta. Ha ez megvan, elosztjuk rajta az egyik tölteléket és a sajt harmadát, majd feltekerjük. Érdemes egy kis lisztet szórni a deszkára, hogy ne ragadjon rá feltekeréskor. Egymás után megtöltjük  mindhármat, aztán óvatosan kb. 50 centisre húzzúk-görgetjük, és összefonjuk a 3 rudat.

hirdetes

Tegyük tepsipbe és a tetejét kenjük meg felvert tojással, és letakarva 35-40 percig újra meleg helyen kelesztjük. Figyeljünk arra, hogy óvatosan kell letakarni, nehogy beleérjen, mert akkor beleragadhat.

A kelést követően megint megkenjük tojással, és előmelegített 170-180 fokos sütőben kb. 45 percig kell sütni, lehetőség szerint alsó-felső sütésen hőlégkeverés NÉLKÜL! Ha túlságosan pirulna a teteje, akkor sütőpapírral takarjuk le, hogy ne égjen meg véletlenül sem.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Tóti-hegy

Tóti-hegy: A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Tóti-hegy közülük az egyik. A Gulács... Tovább

A kopjafák

A kopjafák: A halál utáni élet ősi magyar elképzelése abból az alapgondolatból indul ki,... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia