#6. Zsírégető zöldségek fogyáshoz: Paradicsom
Szinte hallom, ahogyan megörülsz neki, hogy végre egy zsírégető zöldségféle, amit te is szeretsz. A paradicsomot a legtöbben szeretik, és gyakran fogyasztják, ami nagyon jó dolog, ugyanis ez az egyik legegészségesebb zöldségfélénk. Számos vitamin megtalálható benne, többek között gazdag A-, C- és E-vitaminba, ennél fogva remek méregtelenítő, és vértisztító, valamint az emésztésre és az anyagcserére is jó hatással van, rákmegelőző hatásáról pedig ne is beszéljünk. Arra figyelj, hogy ha valóban súlyt szeretnél veszíteni, akkor ne a mézédes koktélparadicsomok közül válogass!
#7. Zsírégető zöldségek fogyáshoz: Káposzta
Káposzta, káposzta! Bizony a káposzta is egy remek zsírégető zöldség, ráadásul tele van C-vitaminnal, emellett A-vitamint, B-vitamin komplexet, káliumot, kalciumot, vasat, béta-karotint, valamint a szervezet számára fontos klórt, jódot és rostokat is tartalmaz bőven. Egy 84 grammos káposzta-adagban csupán 15 kalória található, zsír pedig egy gramm sem! Mi mindenre jó, azon kívül, hogy a diétában hatékonyan használható? Először is nagyon hatásos a gyulladásos megbetegedések kezelésében, megtisztítja az emésztőrendszert, megnöveli a bélben található jótékony baktériumok számát, felgyorsítja az anyagcserét is, segít megszüntetni a székrekedést, vízhajtó hatású, valamint csökkenti vércukor- és koleszterinszintet, és a rákos sejtek kialakulását is megelőzi.
#8. Zsírégető zöldségek fogyáshoz: Karalábé
Nekem a személyes kedvenc zöldségem a karalábé, ami magas víztartalma miatt remek diétás zöldség, akár magába is fogyasztható. Ráadásul a karalábé igen gazdag rostokban, segíti az emésztést, valamint serkenti az anyagcserét.
#9. Zsírégető zöldségek fogyáshoz: Fokhagyma
A modern orvostudomány is igazolta, hogy a fokhagyma serkenti az emésztést, méregteleníti a bélrendszert, segíti az epe- és a májműködést, valamint csökkenti a koleszterinszintet, ezért remek zsírégető zöldség.
#10. Zsírégető zöldségek fogyáshoz: Erős paprika
Fel akarod gyorsítani az anyagcserédet? Válaszd a pirospaprikát! Ez egy régi trükk, miszerint az erős paprika magas kapszaicin tartalma égeti a zsírt a szervezetben. Ráadásul minél erősebb a paprika annál jobb, de azért mi nem ajánljuk, hogy nagyon túlzásba vidd, inkább csak keverj az ételekbe egy kicsit!