Kenyér nélkül nem élet az élet, viszont nem árt az egészségünkre is ügyelni, és olyan kenyeret fogyasztani, ami egészséges! Éppen ezért osztok meg veletek egy nagyon szuper receptet, készítsünk kenyeret liszt nélkül!
Magyar ember nem élhet kenyér nélkül, mi tipikusan kenyérevők vagyunk, még a kenyeret is kenyérrel esszük! Hihetetlenül hangzik, de én ismerek olyan embereket, aki a rizshez, vagy éppen a tésztához is kenyeret esznek!
Nem árt, hogyha odafigyelünk arra, hogy mennyi kenyeret eszünk, mivel egy idő után a túlzott kenyérfogyasztás meglátszik a testalkatunkon is!
Ha ti is megrögzött kenyérevők vagytok, akkor mindenképpen törekedjetek arra, hogy a kenyér egészségesebb változatait fogyasszátok.
Nekem a következő oldalon található recept vált be a leginkább, eszméletlenül finom, laktató, könnyedén elkészíthető, és nem hizlal, egészséges! Lapozzatok és próbáljátok ki minél hamarabb!
Hozzávalók:
- 3 tojás,
- 100 gramm natúr krémtúró,
- egy fél teáskanál sütőpor,
- egy késhegynyi só,
- sütőpapír.
Elkészítés
- Verjük fel a tojások fehérjét a sóval. Egy másik tálban keverjük el a tojássárgákat, a túróval, és a sütőporral. Majd ebbe a tojássárgás masszába óvatosan keverjük bele a tojásfehérjéből készített habot.
- Béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb tepsit, öntsük bele a masszát. A tetejére szórhatunk különböző magokat is. Tegyük kissé előmelegített sütőbe, és süssük 150 fokon kb. 25 percen keresztül.
Nem lesz olyan túlságosan nagy kenyér belőle, de mivel hamar elkészül, minden nap frisset süthetünk. Nagyon egészséges, és a diétás étrendbe is nyugodtan beilleszthető!