hirdetes

Klasszikus madártej recept – Könnyed nyári édesség a forró napokra

ZH

Kiskorában bizonyára mindannyiunknak elkészítette a nagymamája ezt a receptet, mi pedig addig ettük, amíg ki nem ürült a lábas! A forró nyári napokon nincs is jobb, mint egy kis könnyed édesség, amit bármikor szívesen elfogyasztanánk. Ha Te is újra alkotnád nagymamáink kedvenc édességét, akkor nézd meg a receptet a cikkben!

madártej recept

Legfinomabb nyári édesség – A klasszikus madártej

Nincs olyan, gyerek akinek az anyukája vagy a nagymamája ne készítette volna el ezt a könnyed édességet, így mindenkinek a szép emlékek merülnek fel a madártej hallatán. A boltok polcain már megtalálhatjuk előre csomagolt verzióját is, azonban a régi klasszikus recepttel semmi nem ér fel, úgy az igazi a madártej, ahogy a nagymamáink készítették! Madártejet készíteni nem nagy ördöngösség, Te is könnyedén elkészítheted, maximum 20 perc alatt. Nézd meg a klasszikus madártej receptet, amit mindenki imádni fog a családban!

Hozzávalók a klasszikus madártejhez

•    4 darab tojás, külön a fehérje, külön a sárgája
•    1 csipet só
•    2 evőkanál porcukor

hirdetes
•    800 ml tej
•    1 darab vanília
•    70 g cukor
•    1 csipet só

A klasszikus madártej elkészítése

hirdetes

A klasszikus madártej elkészítéséhez először is a darab tojásfehérjénket egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a 2 evőkanál porcukrot és így verjük teljesen kemény habbá.

Ezután egy lábasba öntsük bele a tejet, adjuk hozzá a vanília kikapart belsejét és forraljuk fel. Eközben fogjuk a kemény habunkat és egy kanál segítségével szaggassunk belőle galuskákat és tegyük a tejbe. Így főzzük további 2-3 percig, majd óvatosan fordítsuk meg a habgaluskákat és így is főzzük 2-3 percig őket, majd szedjük ki őket egy üres tálba.

Ezután jöhet a következő lépés, a 4 tojássárgáját egy csipet sóval és a 70 gramm cukorral keverjük ki, öntsünk hozzá egy keveset a langyos tejből, és keverjük azonnal simára. Ha sikerült kikeverni, akkor adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük össze, és öntsük vissza az egészet a lábasba.

Végül alacsony lángon, folyamatos kevergetés közben addig, főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha elkezdi a besűrűsödést vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Tegyük rá a tetejére a galuskáinkat és tegyük be az egészet a hűtőbe legalább 2-3 órára, és már el is készült a legfinomabb nyári könnyed desszert!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Somló

Somló: A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Somló közülük az egyik. A Balaton-felvidéki... Tovább

Badacsonyi kéknyelű

Badacsonyi kéknyelű: az egyik leghíresebb magyar szőlőfajta a kéknyelű. Ez egy ősi... Tovább

Tovább a lexikonra