Hogy te is meglásd, a ToTu termékek tökéletesen helyettesítik a tejtermékeket, íme egy nagyszerű recept, amit te is könnyedén elkészíthetsz otthon! Bár én annyi tejet fogyaszthatok, amennyit csak szeretnék, mégis, több alkalommal is elkészítettem már, mert egész egyszerűen finom!
Laktózmentes ToTu túrórudi bonbon
Hozzávalók 10 darab bonbonhoz:
• egy Bonbon-forma
A díszítéshez (opcionális):
• egy transzfer fólia harmada
A burokhoz:
• 25 dkg étcsokoládé (D.J. Gross 85 %)
• 2,5 gramm porított kakaóvaj
A töltelékhez:
• 12,5 dkg ToTu túró
• 2,5 dkg kókuszkrém vagy laktózmentes tejszín
• 2,5 dkg porrá őrölt eritritol, xilit, vagy nyírfacukor
• 5 g porzselatin
• 2,5 dkg víz
• egy fél vaníliarúd kikapart magjai
• egy fél citrom reszelt héja
• egy negyed citrom leve
Elkészítés
A töltelék elkészítéséhez kis lángon oldd fel a zselatint a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt dolgozd egynemű masszává egy turmixgépben, vagy késes aprítóban. Ezt követően egy puha ronggyal töröld át a formákat, majd a mélyedésekbe tegyél méretre vágott transzfer fóliát, bordás felével felfelé. A burokhoz szükséges csokoládét temperáld a kakaóvajjal, majd töltsd a formába. A formát óvatosan ütögesd az asztalhoz, hogy a buborékok távozni tudjanak a masszából. Ezután öntsd ki a formából a felesleges csokoládét, és hagyd, hogy megdermedjen egy kicsit.
Ha ez megvan, töltsd meg a bonbonokat és tedd őket vissza a hűtőbe, ameddig a krém megszilárdul. A maradék csokoládét temperáld és öntsd a forma tetejére, majd simítsd el egyenletesen rajta! Ezt is hagyd megszilárdulni, aztán egy kaparóval távolítsd el a felesleget! Tedd az egészet be a hűtőbe nagyjából 20 percre, aztán óvatosan az asztalhoz ütögetve borítsd ki a formákból a kész bonbonokat. Amennyiben maradt a végén még csoki, azt is érdemes elsimítanod és megdermesztened, majd egy kaparóval vagy késsel forgácsot csinálnod belőle, amit aztán akár krémekhez, akár díszítéshez is tudsz használni!
Te inkább a növényi alapú tejtermékeket választanád, vagy tennél egy próbát a ToTu termékekkel is?