11. alkalommal választották meg idén Magyarország tortáját! A döntőbe számtalan csodálatos alkotás került be, melyek közül a Balatoni Habos Mogyoró került ki győztesként!
Tizenegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete. A döntőbe öt tortát választott ki a zsűri a 29 nevező közül. Új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.
A szakmai zsűri három fordulós értékelés után hirdette ki a győztest. Az első körben az anonim nevezett tortákból választotta ki a zsűri öt tortát, a második körben újrakóstolták a döntős tortákat és a készítőikkel konzultálva javaslatokat tettek azok tökéletesítésére. Végül a harmadik, utolsó zsűrizési körben újra pontozással választották ki a győztest.
Az idei nyertes pedig nem más, mint a Balatoni Habos Mogyoró, amit a Sugar! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készített.
A tortáról röviden: Mogyorós habtészta, mogyorós streuzel betét, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell réteg, mogyoró hab, mogyoróolajos tejcsokis mogyorós áthúzóval bevonva. Díszítésnek arany lüszterbe forgatott mogyoró szemet használunk.
A következő oldalon pedig megismerkedhetsz Magyarország cukormentes tortjé
Forrás: SütiChef
Magyarország cukormentes tortája verseny nyertese a Pöttyös Panni névre keresztelt tortacsoda lett! Ezt a különleges, hozzáadott cukor nélkül készült tortát a budapesti Zazzi Cukrászdában készítette Varga Margit cukrász.
Magyarország tortája, és Magyarország cukormentes tortája augusztus 19-től lesz kóstolható országszerte a cukrászdákban, emellett augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján is megkóstolhatják az érdeklődők a Várkert Bazárnál.