Megérkezett a nyár, vele együtt a meleg is, ilyenkor mindent megteszünk azért, hogy hűsítsük magunkat. Erre a legjobb megoldás az, hogyha hideg ételeket eszünk, a most következő cikkben megmutatom, hogy készül a tökéletesen hűsítő meggyleves!
A meggyleves az egyik legszuperebb nyári étel, amit főleg hidegen szeretünk, sokan azonban meg sem próbálják elkészíteni, mert úgy gondolják, hogy nehéz. A félelem viszont teljesen alaptalan, egyáltalán nem nehéz az elkészítése, vétek lenne kihagyni, már csak azért is, mert itt a meggyszezon!
A meggy jótékony hatásai
A meggy kicsikét savanyú, viszont hihetetlenül egészséges! A meggy az egyik legkiválóbb antioxidáns, vértisztító és még a baktériumokat is elijeszti. A májra és a vesékre is jó hatással van, savtartalma miatt pedig az erekre is jótékonyan hat. A B-vitamin összes fajtája megtalálható ebben a gyümölcsben, éppen ezért jó hatással van az emésztésre és az idegek működésére. A-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a légzést, és javítja az immunrendszer működését.
Ha még ez sem elég, elmondom, hogy kutatásokkal bizonyították azt, hogy aki sok meggyet eszik, tovább él, mint az, aki soha nem eszik a gyümölcsből! Most pedig jöjjön a tökéletes meggyleves receptje!
Nézzük, mire lesz szükségünk!
- 1 kg friss meggy
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás puding
- 3-4 evőkanál cukor
- 3-4 szegfűszeg
- 3 db fahéj
- tej
Elkészítése
A szegfűszeget és a fahéjat tegyük bele egy főzőtojásba. Egy edénybe 2,5 liter vizet a főzőtojással, reszelt citrom héjával és a cukorral tegyünk fel forrni. Kb. 3-4 percig forraljuk, majd adjuk hozzá a megmosott, magozott meggyet.
Fedjük le, hagyjuk ismét felforrni. Nem kell neki túl sok idő, ne málljon szét a gyümölcs. Közben a pudingport keverjük ki hideg tejjel simára. Amikor ismét forr a leves, keverjük bele a már simára kikevert pudingot. Addig keverjük, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz. Hidegen, melegen egyaránt tálalhatjuk. Egészségetekre!