hirdetes

Megvan az eredmény: ez lett az Ország Tortája 2024-ben

GI

A Magyar Cukrász Ipartestület immáron 18. alkalommal rendezte meg a Magyarország Tortája versenyt. Az esemény az augusztus 20-i nemzeti ünnepre, vagyis hazánk „születésnapi” köszöntésére szolgál. A szakmai szervezet minden évben közkedvelt magyar ízekkel, gyümölcsökkel készült műalkotásokat vár, melyek természetesen csakis prémium minőségű, természetes alapanyagokat tartalmaznak.

Az Ország Tortája 2024

Új szabály az Ország Tortája versenyén

Idén egy új, különleges szabályt is bevezettek: a 2024-ben készült tortákba ugyanis ún. szuperélelmiszerek is kellett, hogy kerüljenek. Négy különböző alapanyagkosarat hoztak létre, melyekből legalább kettőt kellett kiválasztani a versenyzőknek a műremek megalkotásához. Azonban továbbra is kiemelt szempont volt, hogy a magyar cukrászat tradícióit megőrizzék. 

Ez a négy alapanyagkosár, melyből a versenyzők válogathattak:

bogyós gyümölcsök: áfonya, fekete ribizli, csipkebogyó, szeder;
gabonák, magvak: kendermag, lenmag, tönköly, köles;
zöldségek: cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya;

hirdetes
olajos magok: dió, mandula, tökmag és mogyoró.

A fekete ribizli különösen népszerű volt, ezt követte az áfonya, a mogyoró és a mandula. Érdekes módon az édesburgonyát csak elenyésző mennyiségben használták. 

Szigorú elbírálás az Ország Tortája versenyen

A győztes torta minden évben háromkörös zsűrizési folyamaton megy keresztül. Kóstolások, újrakóstolások, változtatási javaslatok, majd a döntőben a versenyzők a zsűri jelenlétében készítik el a végleges verziót. Természetes itt már a kész torta mellett az elkészítés folyamatát is pontozzák. 
 

Forrás: firstclass.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Galyatető

Galyatető: Legnagyobb hegységünk, a Mátra egyik legnagyobb települése, mely népszerű a... Tovább

Kölcsey Ferenc

Kölcsey Ferenc: Kölcsey Ferenc magyar költő, politikus és nyelvújító, a Magyar Tudományos... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Gasztronómia Hírek Magyar Magyarország Programajánló