Szereted a mekis almás pitét? Megértjük, mert nagyon finom, de azt is, hogy minden nap nem tudsz ezért az egy fogásért az McDonald's-ba rohangálni. Sokkal olcsóbban elkészíthető otthon a mekis almás pite, és már mutatjuk is hozzá a receptet: Így készítheted el otthon az McDonald's-os almás pitét!
A mekis almás pite sokak kedvence
Gyakorlatilag nem találkoztunk még olyan emberrel, aki ne lenne oda meg vissza a mekis almás pitéért, reméljük te is hasonlóképpen vagy vele, mert akkor erre a cikkre nyomnod kell egy hatalmas likeot! Ugyanis a mekis almás pite készítésének titkairól rántjuk le a leplet. Hidd el, ezzel a recepttel te is olyan finom almás pitét tudsz majd készíteni, mint a neves gyorsétteremben. Ropogós tészta, mennyeien édes almás töltelékkel: ilyen a házi készítésű mekis almás pite!
Hozzávalók a mekis almás pitéhez
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 5 evőkanál olvasztott vaj
- fél kávéskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 10-12 evőkanál víz
A töltelékhez:
- 30 dkg megpucolt alma
- 1 evőkanál citromlé
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 dl víz
- fahéj ízlés szerint
- 1 evőkanál főzős vaníliás pudingpor
A mekis almás pite elkészítése
A mekis almás pite elkészítését természetesen a tészta összegyúrásával kell kezdeni, ehhez egészen egyszerűen összekeverjük a hozzávalókat, azzal a kitétellel, hogy a vizet apránként adagoljuk hozzá, egészen addig, amíg gyúrható állagot nem kapunk. Ügyelni kell arra, hogy a tészta rugalmas legyen, ne pedig kemény, de a túl ragacsos állag sem megfelelő. Ha kész van a megfelelő állagú tésztánk, akkor be kell tenni egy kis időre a hűtőbe pihentetni- fóliába csomagolva tedd be a hűtőbe 1 órára. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a mekis almás pite töltelékét.
A mekis almás pite elkészítéséhez meg kell pucolni 2 közepes méretű almát, és azt felkockázni, majd cukorral, és ízlés szerint fahéjjal megszórni, rálocsolni a citromlevet, és hozzáadni az 1 deciliter vizet is. Ezt így egészben fel kell tenni főni, nem kell neki sok idő, ha felforrt, még pár percet kell kevergetni. Közben a vaníliás pudingport egy kis vízzel el kell keverni csomómentesre, és szép lassan ezt is lehet hozzáadagolni az almás mixhez. Ha ezt jól elkeverjük, akkor még körülbelül 1-2 perc kevergetés kell neki, és el is lehet zárni. Kicsit félretesszük hűlni, ugyanis forrón nem nagyon jó beleadagolni a tésztába.
A mekis almás pitét már csak megsütni kell, ehhez pedig a tésztát 8 egyenlő részre kell osztani, majd egyenként kinyújtjuk akkora téglalapokká, hogy félbehajtva kb. tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk. Belekanalozunk egy evőkanál tölteléket az egyik felére, majd szigorúan csak vizes ujjal bevizezzük a tésztát körbe, és félbehajtjuk, jól nyomkodd is le, össze-vissza, hogy ne folyjon ki sütés közben.
Végső lépésként az egészet forró olajba tesszük, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Igen, nem sütőben kell sütni, jól látod, ez lenne a titok! Még melegen fogyasszuk. Jó étvágyat hozzá!