Még javában tart a nyár, így ezzel együtt a kerti partik szezonja is. Nem kell mindig komoly desszertek és mesterműveket készíteni, hogy elbűvöljük a vendégeket. Néha egy egyszerű, de nagyszerű finomság hozza a legnagyobb sikert. Próbáld ki ezt a isteni finom mascarponés grillázsgolyó receptet, ami biztosan népszerű lesz egy családi összejövetelen, de egy csapatépítőn is megállja a helyét!
Hozzávalók a mascarponés grillázsgolyókhoz
A grillázshoz:
• 20 dkg durvára tört dió
• 4 ek. cukor
A golyóhoz:
• 20 dkg mascarpone
• 2 ek. porcukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• darált keksz
A mascarponés grillázsgolyók elkészítése
A diót és a cukrot folyamatos kavargatva karamellizáljuk. Egy tepsit kivajazunk, ráöntjük a grillázst. Ha kihűlt, egy diódarálóban vagy aprítógépben összetörjük. Egy részét félretesszük a forgatáshoz. A többi részét összekeverjük a mascarponeval a vaníliás cukorral és a porcukorral.
Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle és megforgatjuk a félretett grillázsban. Tálalásig szintén érdemes hűtőben tartani.
Forrás: mindmegette.hu