Pár perc után, ha tésztánk már elkezdett puhulni, akkor kezdjük el kevergetését – percenként legalább egyszer érdemes átkavarni ételünket, hogy nehogy összeragadjon.
Ahogy a tészta teljesen megpuhult és a szószt is nagyjából beszívta, szórjuk rá, majd keverjük hozzá alaposan a már lereszelt sajtunkat, úgy, hogy az mindenhol bevonja.
Ahogy elkészült, érdemes azonnal tálalni, hiszen úgy a legfinomabb. Amennyiben marad belőle, arra fogyasztás előtt öntsünk egy kisebb mennyiségű tejet, s kisebb lángon melegítsük azokat össze, hogy szószunk újra krémes és friss legyen.
Szuperkönnyű rebarbarás pohárkrém
Hozzávalók
- 4 evőkanál joghurt
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 6 evőkanál xilit (2+4)
- 20 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg rebarbara
- 1 csomag habfixáló
- 4 db babapiskóta vagy 6-8 darab keksz
Első lépésként tisztítsuk, majd hámozzuk meg rebarbaránkat – ezután karikázzuk fel, majd pároljuk őket meg fél deci víz és két evőkanál xilit társaságában. Ahogy ez megtörtént, botmixerrel turmixoljuk simára ételünk alapját.
Keverjük ki a mascarponét négy evőkanál xilittel, a megfelelő mennyiségű joghurttal, illetve a vaníliás cukorral – dolgozzuk bele a rebarbarát is.
Verjük fel a tejszínt a habfixszel, majd keverjük össze a mascarponés krémmel.
Zúzzuk össze a kekszeket vagy a babapiskótákat, majd ezekkel együtt helyezzük a krémet a poharakba. Ügyeljünk arra, hogy mind alulra, mind felülre jusson a krémből. Fogyasztás előtt helyezzük hűtőnkbe három órára.
Gyors citromos-túrós szelet
Hozzávalók
- 0,5 bögre búzadara
- 2 evőkanál tejföl
- 250 gramm tehéntúró
- 2 db tojás
- 2 teáskanál citromhéj
- 1 bögre cukor
- 1 citromból nyert citromlé
Keverjük össze jól a búzadarát a tejföllel, majd válasszuk szét a tojásokat – a fehérjéket verjük kemény habbá.
Egy tálba helyezzük a tojások sárgáit, a túrót, a cukrot, illetve adjuk hozzá az imént összedolgozott túrós-búzadarát – keverjük őket össze jól. Ezután adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét. Dolgozzuk össze jól sütink alapját egy mixerrel.
A felvert habbal forgassuk össze a kapott masszát, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral – ebbe öntsük bele.
Megközelítőleg 35-40 percig süssük süteményünket, majd egy tűpróba után várjuk meg még elhűl, s hidegen szeleteljük.