Ma egy olyan ételnek a receptjét hoztuk el nektek, amely nagyon ízletes és szinte magától elkészül, ez pedig a sertés oldalas kipirítva. A mennyei ízt pácolással érjük el, bármilyen köret illik mellé.
Meglepően tapasztaltam, amikor azt hallottam, hogy az oldalas elkészítésétől sokan tartanak. Számomra az egyik legkedvesebb étel, kevés finomabb húsféle létezik nála! Az oldalas kellően zsíros és csontos ahhoz, hogy omlós sült készüljön belőle, amelyből szinte kicsusszan a hús!
Aki szereti a húst, tudja, hogy a csontos részek a legfinomabbak, és az sem baj, ha kicsit zsírosabb a hús, mivel ettől lesz szaftos, ráadásul a zsír nagy része kisül belőle, ami tökéletes zsíros kenyérnek is, de ezen megpárolhatjuk a káposztát, illetve megpiríthatjuk a krumplit is, isteni lesz!
Ha oldalast szeretnénk, először is tudnunk kell, hogy milyen a jó oldalas!
Egyenleges vastagságú legyen lehetőség szerint, így egyformán fog sülni. Az oldalast minden esetben daraboljuk fel két-, vagy egycsontos részekre, vagyis mindegyik húsdarabban legyen egy vagy két darab csont. Nagyjából ennyit kell tudnunk elöljáróban, most pedig jöjjön a tökéletes recept, amit lehetetlen elrontani.
Hozzávalók
- 1 kg sertésoldalas,
- 1 evőkanál szójaszósz,
- 1 evőkanál ketchup,
- 1 evőkanál mustár,
- 1 evőkanál méz
- só
- olaj
Elkészítés
A szójaszószt keverjük össze a ketchuppal, a mustárral és a mézzel. Szeleteljük fel az oldalast, kenjük be sóval, tegyük egy tálba és öntsük rá az elkészített pácot, a kezünkkel dörzsöljük bele a pácot. Majd tegyük hűtőszekrénybe néhány órára. Amikor az oldalas jól magába szívta az ízeket, akkor vegyük ki a hűtőből, rakjuk bele egy tepsibe, locsoljuk meg kevés olajjal, fedjük be alufóliával és előmelegített sütőben, 170 fokon süssük 30 percig. Majd vegyük le róla a fóliát és süssük készre. Jó étvágyat!